Roda versterkt zich met middenvelder Ndenge

Roda JC heeft de volgende gewenste versterking aan het team kunnen toevoegen. Tsiy William Ndenge komt op huurbasis over van Bundesliga-club Borussia Mönchengladbach. De middenvelder zal in het aankomende seizoen in Kerkraadse dienst spelen.

Dat bevestigt Borussia Mönchengladbach vrijdagochtend op haar officiële Twitterkanaal. De 20-jarige in Köln geboren linkspoot is jeugdinternational voor Duitsland Onder-20, maar had bij Die Fohlen weinig uitzich op speeltijd. Ndenge trainde sinds vorige week al op proef mee met de Roda-selectie, waarna het even duurde voordat de huurovereenkomst in kannen en kruiken was.

Op meerdere posities inzetbaar
Ndenge biedt coach Robert Molenaar een extra optie voor de invulling van het middenveld van de Koempelclub. Hij is namelijk inzetbaar als controlerende middenvelder, maar kan ook als linkshalf uitstekend uit de voeten. Het is nog niet bekend welk rugnummer hij toebedeeld krijgt.

Huurlingen
Ndenge is al de vierde huurling die Roda in de afgelopen weken aan zich wist te binden, na Hidde Jurjus (PSV), Simon Gustafson (Feyenoord) en Jorn Vancamp (RSC Anderlecht). Verder maakten ook Filip Kurto en Mario Engels een transfer naar de Kerkraadse eredivisionist.