Late treffer doet Roda JC de das om tegen AZ

Roda JC heeft zondagmiddag tegen AZ een 0-1 nederlaag geleden. Een late treffer van Mats Seuntjens werd de ploeg fataal.

In een slaapverwekkende eerste helft wisten beide ploegen nauwelijks goed voetbal op de mat te leggen, en dus ook nauwelijks fatsoenlijke kansen te creëren. De teams leken dus redelijk aan elkaar gewaagd te zijn, maar de grootste kans was wel voor de bezoekers. De nummer vier van de Eredivisie raakte de paal door een schot van Guus Til, na inleveren van centrale verdediger Christian Kum. Aan de andere kant had Simon Gustafson vlak voor rust de kans om de score te openen, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Marco Bizot.

Bizot moest in de tweede helft nog twee maal reddend optreden: een knal van Mario Engels werd gepakt door de goalie, evenals een inzet uit de draai van spits Dani Schahin. Aan de overkant misten wederom Guus Til en ook Alireza Jahanbakhsh enkele kansen voor AZ, in een tweede bedrijf dat aanmerkelijk leuker was dan het eerste. Bij beide ploegen leken uiteindelijk de krachten weg te vloeien, waardoor het duel in een gelijkspel uit leek te monden. In de 84e minuut viel het doek echter alsnog voor Roda, toen Mats Seuntjens zijn eerste AZ-treffer maakte in de rebound.

Door de overwinning klimt AZ op naar de derde plaats in de Eredivisie. Roda JC blijft onderaan staan.