Letterlijk kansloos Roda JC onderuit in Tilburg

Roda JC is 2023 miserabel begonnen. In een sfeervol Koning Willem II Stadion was de thuisploeg met 1-0 te sterk. Die stand stond al na 57 seconden op het bord.

Interim-trainer Remond Strijbosch, debuterend als eindverantwoordelijke, koos na de winterstop niet voor een radicaal andere lijn dan zijn voorganger Jurgen Streppel. Veel dezelfde namen, maar Strijbosch zou wel ‘enkele nuances’ anders gaan leggen. Alle nuances ten spijt, na nog geen minuut spelen stonden de Kerkradenaren alweer op achterstand. Met één dieptepass speelde Willem II de hele Roda-defensie aan gort. Elton Kabangu bleef oog in oog met Moritz Nicolas koel en opende de score.

In het kwartier dat volgde kregen de Tricolores legio kansen om de voorsprong uit te breiden. Dat was met name te danken aan geblunder in de Roda-defensie. Kabangu en ook Michael de Leeuw verzuimden echter om de 2-0 te scoren. Na dat stormachtige begin trok Willem II zich wat meer terug, waardoor een wedstrijd ontstond die zich veelal op het middenveld afspeelde en opviel door de vele fouten van beide ploegen.

Na rust wisten de Tilburgers nog een paar keer gevaarlijk voor het Roda-doel te verschijnen, maar opnieuw werden de kansen niet benut. De Leeuw miste de grootste, door van dichtbij over te tikken. Dan resteert de vraag: wat zette Roda daar tegenover? Helemaal niets. In de hele wedstrijd lieten de Kerkradenaren geen enkel schot op doel noteren. Het dichtstbij kwamen de bezoekers nog in de eerste helft, door een afstandsschot van Teun Bijleveld. Al met al vormde het een treurig dieptepunt.

Door de verliespartij staat Roda, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, op de laatste plaats in de tweede periode. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen TOP Oss.

Foto: Roda JC Live