Streep door Roda JC – PEC Zwolle vanwege vorst

De aanhoudende vorst heeft ertoe geleid dat het duel tussen Roda JC en PEC Zwolle is afgelast. Wanneer het duel, dat voor vrijdagavond 16 december op de rol stond, wordt ingehaald is nog niet bekend.

Dat zal waarschijnlijk gebeuren tussen 12 en 20 januari, zo laat de algemeen directeur van PEC Zwolle weten aan ESPN. De Kerkradenaren spelen tussen 6 januari en 23 januari geen wedstrijd, vanwege een interlandperiode. PEC Zwolle komt in die periode wel in actie en speelt zelfs driemaal. Het wordt dus puzzelen voor de KNVB om op korte termijn een geschikte inhaaldatum te vinden.

Door het winterse weer van de afgelopen dagen is het veld in het Parkstad Limburg Stadion bevroren. Roda JC beschikt, net als veel clubs in de Eerste Divisie, niet over veldverwarming. De infrastructuur is wel aanwezig, maar het is niet mogelijk om op korte termijn een ketel aan te laten rukken die de boel ook daadwerkelijk opwarmt. Daardoor is het veld, dat afgelopen zondag ook al niet best was, door de KNVB afgekeurd.

Het betekent dat Roda JC zijn laatste wedstrijd in 2022 gespeeld heeft. Ook voor Jurgen Streppel komt hiermee een einde aan zijn dienstverband in Kerkrade. Hij vertrekt per direct naar Helmond Sport, om daar als technisch directeur aan de slag te gaan. De verloren thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-3) blijkt zijn zwanenzang te zijn geweest.

Foto: Roda JC Live