Willem II bezorgt Roda JC tweede nederlaag

Voor de tweede keer in het seizoen is Roda JC tegen een nederlaag aangelopen. In eigen huis bleek Willem II met 0-1 te sterk. Het doelpunt van Thijs Oosting viel al vroeg in de wedstrijd.

Die treffer van Oosting viel behoorlijk uit het niets, want het was juist Roda dat sterk uit de startblokken gekomen was. Voor het eerst dit seizoen zaten er weer meer dan 10.000 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion, al was het gezien de files rondom het stadion een uitdaging om daadwerkelijk op je plek te komen. De mensen die er waren zagen Oosting na balverlies van Sami Ouaissa opstomen en van afstand raak schieten. Op dat moment was er een kwartier gespeeld.

Na de treffer leek Roda even van slag. Willem II nam de regie over het duel over en kreeg ook kansen op de 0-2. Ringo Meerveld was het dichtstbij: hij raakte de lat. Ook Jeredy Hilterman en Nick Doodeman maakten aanspraak op een treffer, maar zij misten een goede voorzet van Rúnar Sigurgeirsson. Aan de andere kant had Enrique Peña Zauner de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij raakte een afgemeten voorzet van Ouaissa verkeerd.

In het tweede bedrijf was het Roda dat op jacht ging naar de gelijkmaker, terwijl Willem II zich vooral beperkte tot tegenhouden, tijdrekken en gokken op een snelle counter. In de tegenstoot lagen er ook zeker mogelijkheden voor de Tricolores, maar de grootste kansen noteerden we aan de andere kant. Maximilian Schmid was dichtbij na een harde voorzet van Zauner, die zelf ook nog doelman Joshua Smits testte. Saydou Bangura was uiteindelijk het dichtst bij een doelpunt, maar hij kopte uit kansrijke positie over het doel.

De nederlaag is voor de Kerkradenaren even onnodig als duur. Door het verlies komt Willem II namelijk gelijk met Roda, dat wel nog op doelsaldo de eerste plaats vasthoudt.

Foto: Roda JC Live