Limburgs onderonsje levert geen winnaar op

VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade hebben zondagmiddag de punten gedeeld. In een zonovergoten Koel was de eindstand 1-1. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

De tweestrijd tussen Noord- en Zuid-Limburg betekende voor Roda JC een belangrijke wedstrijd om zicht te houden op de nacompetitie. Een overwinning zou de ploeg naar de achtste plaats leiden, genoeg voor deelname aan de play-offs. Met een loodzwaar competitieslot voor de boeg waren drie punten in De Koel bijna noodzakelijk. Van dat belang leken de Kerkradenaren goed doordrongen, want in het begin zat Roda er fel op. Toch had de ploeg van Edwin de Graaf het lastig met VVV, dat in uitstekende vorm verkeert en zo goed als zeker is van de play-offs.

Doordat niet alleen Roda, maar ook VVV fel speelde, kwamen beide ploegen in de openingsfase nauwelijks aan voetballen toe. De grootste kans was voor VVV, maar Moritz Nicolas wist een voorzet voor het hoofd van Sven Braken weg te boksen. Na een kwart nam Roda de regie over en kwamen de bezoekers dichtbij de 0-1 via Sami Ouaissa. Het talent werd door de laatste man van VVV echter genoeg gestoord om het het doelman Ennio van der Gouw echt lastig te maken. Later in de eerste helft zakte het niveau van de wedstrijd heel ver weg, al waren Mitchell van Rooijen (kopbal) en Arjen van der Heide (afstandsschot) nog dichtbij de openingstreffer.

Na rust ontvouwde zich een veel leukere wedstrijd, die ook met doelpunten opgeluisterd werd. Na vijf turbulente minuten kwam Roda JC op voorsprong. Een haarfijne voorzet van Ouaissa werd hard binnengeschoten door spits Dylan Vente. Van die voorsprong kon Roda niet lang genieten, want enkele minuten later schoot Rick Ketting de gelijkmaker binnen. De verdediger werd door de hele Roda-defensie over het hoofd gezien en miste oog in oog met Nicolas niet.

In het restant van de wedstrijd zochten beide ploegen naar de winst, al was het VVV dat daar het meeste aanspraak op maakte. De Venlonaren zochten veel de aanval en kwamen dichtbij goals, onder andere via Robert Klaasen en Soulyman Allouch. Kansen van Roda waren veel spaarzamer, al kwam Vente akelig dichtbij: hij raakte de paal. Het bleef in Venlo echter bij 1-1.