Limburgse derby definitief gestaakt na ongeregeldheden

Na veertig minuten voetbal is de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC gestaakt. Beide supportersgroepen bleven elkaar bekogelen met vuurwerk, terwijl ook enkele personen uit het thuispubliek probeerden naar het uitvak te komen. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijd niet te hervatten.

Voor aanvang van de wedstrijd heerste er al een zeer onvriendelijke sfeer in en rondom het stadion. Er werd herhaaldelijk vuurwerk afgestoken en de Roda-spelers werden met bier bekogeld toen zij het stadion betraden en het veld moesten oversteken. Vervolgens ontpopte zich een eerste helft, die op de tribunes sfeervol, maar tam was.

Ongeveer vijf minuten voor rust sloeg echter plotseling de vlam in de pan. In de inmiddels beruchte hoek bij het uitvak van Stadion De Geusselt zochten de supportersgroepen van beide ploegen de confrontatie. Vuurwerk vloog over en weer en ook het veld op, en ook enkele personen uit het thuispubliek probeerden het uitvak te bereiken. Als klap op de letterlijke vuurpijl vloog ook een deur de kunstgrasmat op.

Aangezien een afkoelperiode volstrekt niet bleek te helpen, werd na een half uur de Mobiele Eenheid het veld op gestuurd. Die voerde een charge uit in de gracht bij de MVV-supporters en bewaakte daarna de orde rondom het uitvak. Na langdurig overleg met de politie en de gemeente Maastricht werd uiteindelijk besloten om de wedstrijd niet te hervatten. De stand was ten tijde van de staking 0-0. Onduidelijk is nog wanneer de wedstrijd zal worden uitgespeeld.

Foto: Roda JC Live