Louis Coolen nieuwe technische man bij Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Louis Coolen over een dienstverband bij de club. Hij gaat vanaf 1 april aan de slag als technisch manager en hoofd opleidingen bij de Kerkradenaren. Coolen keert dus terug bij de club waar hij tussen 2001 en 2005 al fungeerde als assistent van de hoofdtrainers Jan Van Dijk, Georges Leekens en Wiljan Vloet.

Coolen tekent in eerste instantie een dienstverband voor 3 maanden, meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond. Daarna zal de Brabander met de clubleiding om de tafel gaan zitten om te bepalen of men de samenwerking wil verlengen. De komst van Coolen naar Kerkrade komt niet geheel als een verrassing. Hij werd in de afgelopen maanden al eerder als kandidaat genoemd voor de functie en Roda-directeur Wim Collard voerde in de afgelopen tijd meerdere gesprekken.

Sinds het vertrek van technisch manager Leon Vlemmings, in de directe nasleep van het desastreuze vorige seizoen, was de functie vacant en naar verloop van tijd werd de roep om een nieuwe technische man binnen de organisatie steeds luider. Ook Nol Hendriks mengde zich in de discussie en schoof Peter Gerards, die in dat geval door Hendriks betaald zou worden, naar voren om de functie te bekleden. De clubleiding van de Limburgers gaat klaarblijkelijk dus niet op dat voorstel in. De functie van hoofd opleidingen was vrijgekomen door het vertrek van Roland Vroomans naar FC Inter Baku, aan het eind van 2014.

Coolen, die zoals gezegd tussen 2001 en 2005 al assistent-trainer was in het Parkstad Limburg Stadion, was daarnaast in het verleden werkzaam als hoofdcoach bij Helmond Sport en FC Eindhoven. Vervolgens ging hij op verzoek van toenmalig Russisch bondscoach Guus Hiddink in dat land de voetbalacademie van Toljatti leiden en vervolgens deed hij hetzelfde bij de voetbalacademie van het grote Zenit Sint Petersburg. Hij is sinds enkele maanden weer woonachtig in het Brabantse Nuenen.

Foto: ED