Testspeler Palacio scoort namens Roda tegen Westerlo: 2-2

Roda JC Kerkrade heeft donderdag achter gesloten deuren een oefenduel afgewerkt tegen de Belgische Eersteklasser Westerlo. Het duel tegen de ploeg van oud-Roda-coach Harm van Veldhoven eindigde in een 2-2 gelijkspel. Testspeler Santiago Palacio en invaller Rigino Cicilia namen de Kerkraadse doelpunten voor hun rekening.Roda JC begon niet in haar sterkste opstelling aan de wedstrijd. Onder meer Benjamin van Leer, Daryl Werker, Crescendo van Berkel en de veelscorende schaduwspits van topklasser De Treffers, Santiago Palacio, waren door René Trost in het basiselftal geposteerd. In de eerste helft was Westerlo het gevaarlijkste team van de twee. Doordat Van Leer in de fout ging en de daarop toegekende penalty werd benut door Gounogbe, gingen de Belgische gasten ook met een 0-1 voorsprong de rust in.

De stand werd in de 57e minuut gelijkgetrokken door Palacio, die een afgemeten hoekschop van Tom van Hyfte hard binnenkopte. Amper twee minuten later keken de geel-zwarten alweer tegen een achterstand aan, toen de Nederlandse spits Sherjill MacDonald met een hard schot uit de draai Van Leer het nakijken gaf. In de absolute slotfase slaagde Roda er via twee invallers toch nog in om opnieuw op gelijke hoogte te komen; in de 91e minuut veranderde Rigino Cicilia een vrije trap van Mitchel Paulissen van richting, waardoor er een 2-2 eindstand te noteren viel.

Vanwege de interlands worden er dit weekend geen competitieduels in binnen- en buitenland afgewerkt. Roda hervat de Jupiler League weer op vrijdag 3 april, wanneer het het in eigen huis opneemt tegen Achilles ’29.

Opstelling Roda JC: Van Leer – Dijkhuizen (46′ Monteyne), Werker, Swinkels (46′ Smeets), Van Berkel – Rutjes, Van Hyfte (63′ Paulissen), Palacio (83′ Schröders) – Lagouireh (46′ R. Gyasi), Schreurs (73′ Cicilia), E. Gyasi.

Header: Roda JC Live