Update – Coolen vertrekt: “Prioriteit bij een nieuwe technisch manager”

Louis Coolen zal komend seizoen niet meer actief zijn als technisch manager van Roda JC Kerkrade. Dat meldt 1Limburg. De reden hiervoor is dat Coolen, die nu 63 jaar is, zich niet meer aan een fulltime-baan wil binden.

Daar komt nog eens bovenop dat de Brabander na de zomer tijd wil gaan steken in een project in het Verre Oosten. Dat doet hij op verzoek van Guus Hiddink, van wie vandaag bekend werd dat hij aftreedt als bondscoach van het Nederlands elftal. Wel bestaat er volgens de Limburgse nieuwssite nog de kans dat hij freelance actief blijft voor de Roda-academie.

“Een verre van gemakkelijk besluit”
Coolen geeft op de officiële clubsite aan dat het een moeilijk besluit is geweest. “Ik ben niet bewust op zoek geweest naar een fulltime dienstverband bij een club of bond na zeven jaar in het buitenland. Toch maakte ik in april de keuze om parttime bij Roda aan de slag te gaan. Het fijne gevoel dat ik de laatste maanden weer heb mogen krijgen bij Roda JC leidde er toe dat het een verre van gemakkelijk besluit is geweest om de samenwerking niet voort te zetten.”

Algemeen directeur Wim Collard geeft aan dat hij het besluit van Coolen betreurt. “Louis was met zijn ervaring en kennis van zaken de ideale kandidaat voor ons. Dit betekent dat onze prioriteit nu ligt bij het aantrekken van een nieuwe technisch manager. Een proces waarin we zorgvuldig te werk zullen gaan.”

Hans Smulders
Het is nu zaak voor Roda om snel een opvolger van Coolen te presenteren. Het lag al in de lijn der verwachtingen dat Coolen zijn dienstverband in Kerkrade niet zou verlengen. Op het internet doet al geruime tijd de naam van Hans Smulders de ronde. Die is nu nog technisch manager van FC Eindhoven. Voetbal International maakte er eerder al melding van dat hij een belangrijke kandidaat is voor de Kerkradenaren.

Coolen werd op 27 maart van dit jaar gepresenteerd als tijdelijke technische versterking. Een technische man in de organisatie werd toen al langer noodzakelijk geacht. Hij zou met name verantwoordelijk worden voor de doorontwikkeling van de Roda JC Voetbalacademie in de paar maanden die zijn contract besloegen.

Foto: Eindhovens Dagblad