Eerste training zonder Vrede, maar met Van Son en Palacios

Maandagmiddag betrad de spelersgroep van Roda JC Kerkrade voor het eerst sinds de zomerstop het veld van het Parkstad Limburg Stadion. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Darije Kalezic werkte de spelersgroep de eerste training van het seizoen 2015/2016 af. Onder hen waren nieuwelingen Jens van Son en Santiago Palacios Macedo, terwijl Regillio Vrede letterlijk en figuurlijk de grootste afwezige was.

Het contract van assistent-trainer Vrede, die sinds 2012 in dienst is/was van de Kerkraadse club, liep deze zomer af en is (nog) niet verlengd. De clubleiding heeft de voormalig verdediger wel een nieuw aanbieding gedaan, maar daaruit bleek volgens Vrede te weinig waardering. Dinsdag gaat de club opnieuw in gesprek met de 42-jarige Nederlandse Surinamer en diens zaakwaarnemer, om alsnog tot een overeenkomst te komen.

De overige leden van de technische staf, onder aanvoering van Kalezic, lieten er tijdens de eerste trainingssessie geen gras over groeien. Onder het toeziend oog van een goed gevulde hoofdtribune werd de selectie op de kunstgrasmat van het PLS aan een aantal fysieke oefeningen, pass-trap-oefeningen en specifiekere varianten onderworpen, waarna er na zo’n 2 uur een einde kwam aan de training met een wederzijds applaus tussen spelers en supporters. De onlangs aangetrokken middenvelder Jens van Son en aanvaller Santiago Palacios Macedo maakten met de spelersgroep hun eerste trainingsminuten in dienst van Roda JC Kerkrade. Nayib Lagouireh, wiens contract doorloopt tot de zomer van 2016, trainde apart van de groep.

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.