Maandagavondduel cruciaal voor play-off-ambities

In de wetenschap dat vrijwel alle concurrenten in de strijd om een nacompetitieplek gewonnen hebben, reist Roda JC maandagavond af naar Eindhoven. Om aangehaakt te blijven moeten de Kerkradenaren winnen van Jong PSV.

Ondanks de wisselvallige tweede seizoenshelft bedroeg het gat naar de nacompetitieplekken voor speelronde 31 maar twee punten. Vrijdagavond wisten, enigszins verrassend, MVV, NAC Breda en ADO Den Haag alle drie hun wedstrijd te winnen, en dus is dat gat inmiddels vijf punten. Het maakt van de maandagavondwedstrijd op De Herdgang plotseling een do-or-die-wedstrijd voor Roda JC. In de laatste zes speelrondes wacht de ploeg van Edwin de Graaf namelijk een hels programma, met op papier alleen het thuisduel tegen FC Den Bosch als eenvoudige wedstrijd.

Oude bekende
Met Adil Ramzi, die 72 wedstrijden voor Roda JC speelde, als hoofdcoach maken de Eindhovenaren een wisselvallig seizoen door. Op de resultaten van Jong PSV is geen pijl te trekken. Kijk maar naar de laatste zes wedstrijden, waarin twee keer gewonnen, verloren en gelijk gespeeld werd. Die overwinningen werden in de afgelopen twee potjes geboekt, waaronder een knappe thuiszege tegen De Graafschap.

Het is nooit gunstig om een beloftenteam op maandagavond te treffen, maar in Roda’s voordeel spreekt dat Jong PSV dit seizoen met een redelijk constant elftal speelt. Een stabiel basiselftal van een man of acht wordt aangevuld met afvallers uit het eerste of jeugdspelers. Niet dat die stabiele basis verkeerd is: met name in aanvallend opzicht beschikken de Eindhovenaren met Mathijs Tielemans, Simon Colyn, Mohammed Nassoh en Jason van Duiven over het nodige talent.

Evenwicht
Ondanks alle mooie beschouwingen, lijkt het onnodig om de wedstrijd maandagavond te laten spelen. De uitkomst is namelijk al bekend: het wordt een gelijkspelletje. Dat is een goede gewoonte van Jong PSV en Roda JC op De Herdgang. In vijf eerdere ontmoetingen werden de punten altijd gedeeld. Driemaal werd het 1-1, maar ook 2-2 en 3-3 hebben we al een keer gezien.

Ongewijzigd
Om toch eens te winnen in Eindhoven, zal De Graaf naar verwachting geen wijzigingen aanbrengen in het elftal dat het VVV-Venlo behoorlijk lastig wist te maken. De trainer houdt vast aan het 5-3-2-systeem, waarmee Roda weliswaar sober, maar ook veel stabieler oogt in de laatste weken. Mogelijk keert Boyd Reith terug in de basis, al vulde Jamil Takidine de rechtsbackpositie tijdens de laatste twee wedstrijden prima in.

Verwachte opstelling Roda JC: Nicolas – Takidine, Röseler, Joppen, Lambrix, Douglas – Schuurman, Vossebelt, Ouaissa – Van der Heide, Vente.

De wedstrijd op de PSV Campus staat onder leiding van Kevin Puts en is live te volgen via ons Twitter-account.

Jong PSV – Roda JC
Gespeeld: 5
Winst Jong PSV: 0
Gelijkspel: 5
Winst Roda JC: 0
Doelsaldo: 8-8 (0)