Machteloos Roda JC gaat ten onder in De Geusselt

Roda JC Kerkrade heeft de Zuid-Limburgse derby met 1-0 verloren. In De Geusselt won MVV door een doelpunt van Serhat Kot.

Tijdens de altijd beladen, maar matig bezochte derby schoten de Maastrichtenaren uit de startblokken. Al na enkele minuten kopte Luc Mares een hoekschop op de lat. Na nog een dreigende situatie via Joeri Schroijen ging de openingsstorm liggen en ontvouwde zich een zeer matige wedstrijd. Beide ploegen waren niet bij machte om het spel te maken en kansen te creëren, al wist MVV nog een keer de lat te raken, door een schot van Serhat Kot. Ook MVV-doelman Gilles Deusings moest een keer strekken op een gevaarlijk geplaatst schot.

Vlak voor rust sloeg de vlam alsnog in de pan, toen Jordy Croux een hoekschop moest nemen voor de fanatieke MVV-aanhang. De oud-speler van de Maastrichtenaren werd al voortdurend uitgejouwd, maar vanaf dat moment ook bekogeld met allerlei attributen. Het was voor scheidsrechter Christiaan Bax reden om de wedstrijd stil te leggen, waarna er bij het uitvak ook oproer ontstond. Na een afkoelingsperiode van tien minuten kon de eerste helft worden uitgespeeld.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. Een voorzet van de vrijstaande Schroijen werd binnen gekopt door de al even vrijstaande Kot. Roda was nauwelijks bij machte om daar kansen tegenover te zetten. Pas toen de Kerkradenaren in de slotfase alles of niets gingen spelen, met slechts twee verdedigers, ontstond er serieus gevaar. Verder dan een kopbal van Daryl Werker op de paal kwam Roda echter niet.

Door de nederlaag staat Roda JC negentiende in de Keuken Kampioen Divisie met één punt uit vier wedstrijden.

Foto: Roda JC Live