Maecky Ngombo keert voor half jaar terug bij Roda JC

Maecky Ngombo is weer contractspeler bij Roda JC Kerkrade. Hij tekent een contract voor een half jaar, nadat hij reeds geruime tijd meetrainde bij het beloftenelftal van de Eredivisionist.

Ngombo speelde in het seizoen 2015/2016 al voor Roda JC. Ook toen stroomde hij door uit het beloftenelftal. Al snel maakte hij furore en in korte tijd ontpopte hij zich tot publiekslieveling. In 300 minuten voetbal was de spits vijf keer trefzeker, waarmee hij één van de meest efficiënte spitsen van de Eredivisie bleek. Bovendien waren het vrijwel allemaal belangrijke goals; hij bezorgde Roda punten tegen FC Utrecht, Ajax en Feyenoord en zorgde ervoor dat de ploeg doorging in de beker ten koste van sc Heerenveen.

Na een geschil met technisch directeur Ton Caanen verkaste Ngombo naar Fortuna Düsseldorf. Daar kampte hij in de eerste seizoenshelft met blessureleed, waarna hij werd uitgeleend aan MK Dons. Al bij al kwam hij in het seizoen 2016/2017 niet tot scoren, waarna hij terugkeerde bij Roda JC. In de beloften toonde hij weer regelmatig zijn waarde en ook in het oefenduel tegen KV Kortrijk op 12 januari kwam hij tot scoren.

Huidig technisch directeur Harm van Veldhoven toont zich content met het vastleggen van Ngombo: “Met het aantrekken van Maecky hebben we meer mogelijkheden in de voorste linie. Zeker na de langdurige blessures van Mitchel Paulissen en Célestin Djim misten we voorin wat variatie”, zo laat hij weten op Roda’s officiële website. “Twee jaar geleden heeft hij bij Roda JC bewezen dat hij het niveau aankan en wij hopen natuurlijk dat we ook nu weer veel plezier aan hem gaan beleven.”

Foto: Roda JC Live