Reserves helpen Roda aan klinkende oefenzege

De generale repetitie voor de hervatting van de Eredivisie is voor Roda JC goed verlopen. De Kerkradenaren wonnen een besloten oefenduel tegen de Belgische subtopper KV Kortrijk met behoorlijk ruime cijfers: 2-5.

Die eindstand was met name te danken aan de tweede garnituur die Robert Molenaar na 60 minuten voetbal in het veld bracht. In totaal duurde de vriendschappelijke wedstrijd, die op het veld van KVK Tienen werd afgewerkt, 4 x 30 minuten.

Vancamp centraal
Roda begon met het voor de competitie beoogd basiselftal aan de wedstrijd. Opvallend was dat daar geen basisplaats was weggelegd voor Mohamed el Makrini, maar wel voor Jorn Vancamp. De geel-zwarten speelden zodoende, met Simon Gustafson als controleur, in een 4-2-2-2 formatie. Waar die aanpak in de Eredivisie-wedstrijd tegen VVV-Venlo al mislukte, leek dat ook tegen Kortrijk niet het gewenste effect te hebben. Beide teams kregen kansen, maar Kortrijk opende de score: Jeremy Perbet tikte na 40 minuten de 1-0 voorbij Hidde Jurjus. Een kwartier later wist Roda langszij te komen; Vancamp, die de nodige mogelijkheden miste, promoveerde Jannes Vansteenkiste’s voorzet tot de gelijkmaker: 1-1.

Jong
Met elf nieuwe namen begon Molenaar aan de derde sessie, ofwel tweede helft. Met onder meer Radomir Novakovic, Roshon van Eijma, Jeremy Munkana én Maecky Ngombo kwamen ook spelers van Jong Roda JC in actie. Roda kwam in de 66ste minuut op 1-2 door een door Tsiy Ndenge verzilverde strafschop, en pakte direct door. Op aangeven van Ngombo tekende Gyliano van Velzen voor de 1-3 en een afstandsschot van Nathan Rutjes tilde de voorsprong zelfs naar 1-4. Waar Ngombo twee seizoenen geleden vaak rond de 90ste minuut trefzeker was namens de Kerkraadse hoofdmacht, herhaalde hij vandaag dat kunstje; hij schoot in de 87ste minuut de 1-5 binnen.

Oude bekenden
Aan de zijde van Kortrijk kwamen de ex-Roda JC’ers Bryan Verboom, Abdul Ajagun en Thanassis Papazoglou in actie en de Griekse spits deed in het rood-wit wat hij in het geel-zwart zelden deed: scoren. Hij tikte in de 96ste minuut de 2-5 tegen de touwen. Dat zou tevens de eindstand blijken. Roda hervat de competitie op zaterdag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

KV Kortrijk – Roda JC 2-5
40′ Jeremy Perbet 1-0, 55′ Jorn Vancamp 1-1, 66′ Tsiy Ndenge 1-2, 73′ Gyliano van Velzen 1-3, 85′ Nathan Rutjes 1-4, 87′ Maecky Ngombo 1-5.

Opstelling Roda JC eerste 60 minuten: Jurjus – Dijkhuizen, Ananou, Auassar, Vansteenkiste – Gnjatic, Gustafson – Rosheuvel, Engels – Schahin, Vancamp.

Opstelling Roda JC tweede 60 minuten: Novakovic –  Rutjes, Van Eijma, Kum, Van Peppen – Munkana (106′ Souren), El Makrini – Van Velzen, Ndenge – Milts, Ngombo (106′ Remans).