Roda en Schalke ronden deal af: Avdijaj halfjaar naar Kerkrade

De kogel is door de kerk: Donis Avdijaj speelt voor de rest van het seizoen in dienst van Roda JC. De aanvaller wordt gehuurd van de Duitse topclub Schalke 04.

Roda JC bevestigt de deal op haar website. De speler moet nog wel de medische keuring doorstaan, maar dat lijkt geen problemen op te leveren. Avdijaj (21), die sinds vorige week al meetrainde in het Parkstad Limburg Stadion, en Roda bereikten betrekkelijk snel een akkoord, waarna ook de clubs het eens werden over de voorwaarden. De laatste formaliteiten worden nog afgerond.

Klaar op transfermarkt
Avdijaj kan als schaduwspits én als buitenspeler uit de voeten, en is na Maecky Ngombo de tweede versterking die deze winter wordt binnengehengeld door technisch directeur Harm van Veldhoven. Daarmee lijkt de Koempelclub nu, mede gezien het geringe budget, een week voor de hervatting van de Eredivisie al klaar op de transfermarkt.

International
Van Veldhoven is in zijn nopjes met de Duits jeugdinternational, die ook al één interland afwerkte voor het nationale elftal van Kosovo. “We zijn verguld met de komst van Donis naar Roda JC. Donis heeft ervaring in Europese wedstrijden en kan op meerdere aanvallende
posities uit de voeten. Hij is een technisch begaafde spelers die bezit over scorend vermogen.”

Doelpunten
Avdijaj werd opgeleid door VfL Osnabrück en Schalke 04. Bij Die Königsblauen maakte hij in 2014 zijn debuut, maar kwam hij in het afgelopen seizoen tot negen Bundesliga-duels en twee doelpunten. Ook speelde hij driemaal in de Europa League, onder meer in de kwartfinale tegen Ajax. In de jeugdteams van Schalke profileerde hij zich als een technisch onderlegde en ook veelscorende aanvaller.