Manschot arbiter bij Roda JC – RKC

De KNVB heeft Jeroen Manschot aangesteld als scheidsrechter voor het duel tussen Roda JC Kerkrade en RKC Waalwijk, dat aankomende vrijdag op het programma staat in de eerste speelronde van de Jupiler League.

De leidsman wordt daarbij geassisteerd door de heren Hoekstra en Polman, terwijl de heer Berben de rol van vierde official op zich zal nemen. Het is de eerste keer dat de pas 31-jarige Manschot een wedstrijd van de Limburgers in goede banen moet zien te leiden. Hij begint nu aan zijn derde seizoen als arbiter op het hoogste niveau. In de vorige twee jaargangen floot hij 35 Jupiler League-wedstrijden en mocht hij tevens twee Eredivisie-wedstrijden leiden.

Er zal aankomende vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion een zekere druk op de schouders van Manschot rusten. In het afgelopen seizoen was het gedegradeerde Roda bovengemiddeld vaak het slachtoffer van arbitrale dwalingen, wat ook door een aantal scheidsrechters achteraf werd toegegeven. Verder geldt de ontmoeting met mede-degradant RKC vanzelfsprekend als een topduel in Jupiler League-context.

Foto: KNVB