Roda opnieuw in categorie 2

Roda JC Kerkrade is door de KNVB opnieuw ingedeeld in categorie 2. Dat betekent dat de voetbalbond het financiële plaatje van de Limburgse club, op basis van de door Roda ingeleverde begroting, als ‘voldoende’ heeft beoordeeld.

Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Het categorie-systeem werd een tijdje geleden door de KNVB in het leven geroepen ‘om de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs te waarborgen’. Clubs die een ‘onvoldoende’ scoren bij de periodieke beoordeling door de voetbalbond worden in categorie 1 ingedeeld en komen onder verscherpt toezicht te staan; clubs die ‘voldoende’ scoren worden in categorie 2 geplaatst, en categorie 3 bestaat uit clubs die als financieel gezond aangemerkt mogen worden.

Roda JC heeft een begroting ingediend waarin men uitgaat van 6,9 miljoen Euro aan inkomsten, tegenover een uitgavenkant van 8,1 miljoen Euro. Statutair directeur Wim Collard licht toe: “Je mag van de KNVB een begroting inleveren waarin rekening wordt gehouden met een verlies. Maar ze moet wel liquiditeitstechnisch zijn afgedekt. Dat hebben we kunnen aantonen waardoor we in categorie 2 blijven.” Hoe de club dat gat van 1,2 miljoen Euro gaat opvullen, is niet bekend gemaakt.

Foto: Roda JC Live