Roda JC in vermakelijk duel te sterk voor FC Eindhoven

Roda JC heeft in eigen stadion FC Eindhoven met 3-1 verslagen. In een vermakelijk oefenduel scoorden Jordy Croux, Mart Remans en Benji Bouchouari voor de Limburgers.

Op de dag waarop de Kerkraadse club zijn nieuwe directie en raad van commissarissen presenteerde, mochten supporters eindelijk het stadion weer eens betreden. Voor het eerst sinds 28 februari van dit jaar namen er weer mensen plaats op de Zuid-tribune, zij het allemaal op anderhalve meter afstand van elkaar.

Zij kwamen naar het Parkstad Limburg Stadion voor de vijfde oefenwedstrijd van Roda JC, tegen divisiegenoot FC Eindhoven. De Kerkradenaren hadden wat recht te zetten na de beschamende nederlaag tegen SV Meerssen (2-3) en schoten fanatiek uit de startblokken.

Onder leiding van de zeer fanatiek coachende Jurgen Streppel probeerde de thuisploeg vroeg druk te zetten en snel de bal af te pakken. Dat lukte met enige regelmaat, maar tot grote kansen leidde het in eerste instantie niet. De eerste grote kans was zelfs voor de bezoekers, maar Jort van der Sande schoot over. Aan de andere kant miste Jordy Croux een opgelegde kans na een indrukwekkende sprint van Thijmen Goppel en schoot Roland Alberg een vrije trap op de lat.

Toch was het FC Eindhoven dat op voorsprong kwam, na een ongelukkige overtreding van Stefano Marzo. Die vond plaats in de zestien, waarna Van der Sande de penalty achter Novakovic schoot. Nog voor rust kwam Roda op gelijke hoogte, door een assist van diezelfde Marzo. Hij kopte een voorzet van Livio Milts terug op Croux, voor wie het vervolgens een koud kunstje was.

Na rust nam Roda JC duidelijk het heft in handen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende voorsprong. Invaller Mart Remans kapte en draaide zich een weg door de Eindhovense defensie en schoot bekeken de 2-1 binnen. Het slotoffensief van FC Eindhoven leidde vervolgens niet tot grote kansen, al zorgde doelman Radomir Novakovic nog enkele keren voor paniek in de defensie door onzeker te ogen op hoge ballen. In blessuretijd zorgde Benji Bouchouari uiteindelijk voor de beslissing, door de rebound binnen te schieten na een actie van Patrick Pflücke.

Roda JC vervolgt zijn oefencampagne zaterdag 8 augustus met een uitduel tegen FC Den Bosch.

Opstelling Roda JC: Novakovic – Marzo (83. Senden), Luijckx (60. Schlösser), Lambrix, Keulen – Vossebelt (60. Bouchouari), Klaasen, Milts (83. Vijgen) – Croux (60. Pflücke), Goppel (60. Remans), Alberg (73. Stassen).

Foto: Roda JC Live