Marvin Pourié tekent eenjarig contract bij Roda JC

Daags na de seizoensopener tegen Helmond Sport heeft Roda JC een spits aan de selectie toegevoegd. Marvin Pourié tekent een contract met de duur van één seizoen in het Parkstad Limburg Stadion.

De 32-jarige Duitser speelde afgelopen seizoen in zijn thuisland voor SV Meppen, dat uitkomt in de 3. Liga. Zijn contract werd aldaar niet verlengd, waarna hij vanaf 1 juli zonder club zat. In de jaren daarvoor kwam hij voor liefst dertien andere clubs uit in officiële wedstrijden, waaronder 1. FC Kaiserslautern, Karlsruher SC, Randers FC, FC Kopenhagen en Eintracht Braunschweig. Al bij al leidt het tot 440 wedstrijden in het betaald voetbal, met daarin het indrukwekkende aantal van 145 doelpunten en 47 assists.

Na Duitsland, Denemarken, Rusland (Ufa), België (Zulte-Waregem) en Engeland (Liverpool-jeugd) wordt Nederland het zesde voetballand voor Pourié, die van origine afkomstig is uit de buurt van Dortmund. Roda JC is daarmee uitgewinkeld voor de spitspositie, de plek op het veld waar het meeste om te doen was na het zomerse vertrek van Dylan Vente.

Tijdens de voorbereiding vulde Saydou Bangura de taken behoorlijk in. De Kerkradenaar heeft het bovendien in no-time met zijn enthousiasme tot publiekslieveling geschopt, zeker na zijn bevrijdende doelpunt in de seizoensopener tegen Helmond Sport. Maxi Schmid, gehuurd van 1. FC Köln, startte tegen Helmond in de basis, maar wist daarin nog niet te overtuigen. De Duitser trainde echter ook pas twee dagen mee. En dan is er ook nog Metehan Güçlü, de pechvogel van FC Emmen, die onder Bas Sibum bij Roda JC de tijd krijgt om fit te worden. In potentie heeft Roda met Pourié erbij dus vier spitsen in huis.

Pourié moet wel, net als Güçlü, nog wedstrijdfit worden. De Duitser is herstellende van een lichte ingreep, zo geeft technisch manager Rob Servais aan op de clubsite. Servais is verder content met de komst van Pourié: “Marvin voegt veel ervaring en scorend vermogen toe aan onze huidige groep. De komende weken gaan we hard aan de slag, zodat hij zo snel mogelijk wedstrijdfit is.”

Foto: Roda JC Live