Meijer: “Druk bezig met oplossing voor situatie De la Vega”

Hessel Meijer profileert zich meer en meer als leider van de opstand tegen Mauricio García de la Vega. In een interview met De Telegraaf roept hij Frits Schrouff op om actie te ondernemen.

Meijer was eerst nog fervent voorstander van de komst van de Mexicaan en werd door García de la Vega aangesteld als statutair directeur. In de voorbije weken merkte de projectontwikkelaar echter dat García de la Vega zijn afspraken niet nakwam. Daarnaast moest Meijer minstens 300.000 euro voorschieten om salarissen en andere verplichtingen te kunnen voldoen. Inmiddels heeft hij daarvan 150.000 teruggeboekt naar zijn eigen rekening, aangezien García de la Vega in gebreke bleef.

Tegenover De Telegraaf verklaart Meijer druk bezig te zijn met oplossingen. “Er zijn nog altijd mensen die Roda JC te hulp willen schieten, maar dat willen ze pas doen als García de la Vega weg is.” Dat vertrek wil Meijer bewerkstelligen zonder een inmiddels beruchte ‘oprotpremie’, die naar verluidt 250.000 euro zou bedragen. “Door niet te investeren blijft hij contractueel in gebreke.”

Meijer waarschuwt voor de ondergang van de club. Op dit moment zijn er geen liquiditeiten voorhanden om aanstaande rekeningen en de salarissen van de maand oktober te betalen. García de la Vega heeft ondertussen wel ruim 60.000 euro gedeclareerd bij Roda JC. Hierbij gaat het om verblijf- en vervoerkosten.

De oplossing is echter voorhanden, aldus Meijer. “De Stichting FSU (Frits Schrouff United, red.) kan hem ontslaan.” Na het opstappen van Jos Som, begin deze week, nemen in die stichting nog drie Spanjaarden zitting. Die kunnen op hun beurt weer de deur gewezen worden door de Stichting Frits Schrouff Foundation, bestuurd door de directeuren van Heuschen & Schrouff, het bedrijf dat is opgezet door Frits Schrouff himself. Het voortduren van de huidige situatie wijt Meijer dan ook aan “de besluiteloosheid van Frits Schrouff. Ik kan niet begrijpen waarom Schrouff op dit moment de boel de boel laat en hoop dat hij en zijn adviseurs het licht zien.”

Persconferentie

Op een ‘bijeenkomst met enkele vertegenwoordigers van de media’ liet García de la Vega op zijn beurt weten geenszins van plan te zijn om op te stappen. De Mexicaan had de persconferentie zelf georganiseerd, want hulp van medewerkers van Roda JC hoeft hij niet meer te verwachten. “Ik zal bekijken of er nieuw personeel moet komen. Stuur mij maar een mail met je CV”, aldus García de la Vega.

In een uitgebreid interview met Voetbal International weerspreekt de Mexicaan alle aantijgingen, die in de afgelopen dagen zijn kant op zijn geslingerd. “Ik ben een eerlijk man”, benadrukt hij tegenover het voetbaltijdschrift. Tevens stelt hij dat een afspraak bij de KNVB is geannuleerd omdat Meijer niet beschikbaar was, en dat de medewerkers van Roda JC nog steeds ziek zijn. Dat hij door burgemeester en politie geïnformeerd is over de onveiligheid in het stadion, voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap, doet hij af als onzin.

Ook het feit dat het gesprek in de rust gepland was, relativeert hij. Vanwege een complotvermoeden heeft hij een Nederlands bedrijf ingehuurd om onderzoek te doen naar de gang van zaken. Negatieve verhalen uit Spanje en Mexico worden “fake news” genoemd.

045-Online meldt in de tussentijd dat De la Vega bedragen voor de inzet van een Spaans marketingbureau naar zijn eigen bankrekening heeft weggesluisd. Het is een nieuwe beschuldiging in een inmiddels ellenlange reeks. Het personeel in het Parkstad Limburg Stadion is ondertussen nog steeds niet aan het werk.

Foto: Roda JC Live