‘Som uitgeschreven als bestuurder Stichting FS United’

Jos Som is uitgeschreven als bestuurder van Stichting FS United, zo meldt De Limburger. De stichting houdt 79,98% van de aandelen in Roda JC B.V.

Som is sinds 29 juli 2019 bestuurder van de Stichting FS United. Hij volgt Frits Schrouff op, die jarenlang enig bestuurder was van deze stichting. Som vormt de lokale inbreng in het nieuwe stichtingsbestuur, samen met twee Spanjaarden. Daar komt ruim een week later, op 9 augustus 2019, nog een derde Spanjaard bij. Het gaat om de heren Jose Miguel Canovas Garceran, Antonio Canovas Cano en Ignacio Fernandez Macon, die later aanhaakte.

Uit het laatste KvK-uittreksel, gedateerd op maandag 30 september, blijkt Som nog ‘gewoon’ bestuurder te zijn. De Limburger meldt dat de oud-burgemeester van Kerkrade inmiddels is uitgeschreven. Voor het regionale dagblad was hij niet bereikbaar voor commentaar.

De Stichting FS United, of uiteindelijk de bestuurders van deze stichting, beheren de aandelen in Roda JC B.V. Daarmee hebben de bestuurders van de stichting feitelijk zeggenschap. Aangezien Mauricio García de la Vega niet bestuurder mag zijn van de stichting, zo lang hij niet goedgekeurd is door de KNVB, is gekozen voor een situatie met vier bestuurders.