Meijer: “Financiële situatie Roda JC helemaal niet zo slecht”

Het wordt een spannende week voor Roda JC Kerkrade. In de komende zeven dagen wordt er gesproken met potentiële investeerders, zegt interim-algemeen directeur Hessel Meijer tegen De Telegraaf.

Zaterdag werd bekend dat Mauricio García de la Vega afziet van een overname van de aandelen in Roda JC. Daarmee is de Kerkraadse club terug bij af: de aandelen zijn in beginsel nog steeds in bezit van Frits Schrouff, die dringend op zoek is naar een nieuwe eigenaar voor de Zuid-Limburgse club.

Hessel Meijer is plots de eindverantwoordelijke bij Roda JC. De projectontwikkelaar werd door García de la Vega naar voren geschoven als directeur, aangezien de Mexicaan zelf niet de enige beleidsbepaler mocht zijn, vanwege reglementen van de KNVB. Meijer zoekt met spoed een opvolger als algemeen directeur. “Ik heb me ertoe laten verleiden om te helpen, maar ik heb ook een bedrijf te runnen”, zegt hij in De Telegraaf. “De afgelopen drie weken ben ik elke dag met Roda bezig geweest. Dat kan niet meer te lang duren.”

Om Roda JC over te kunnen dragen aan de goede mensen, vinden de komende week gesprekken plaats. “We zijn in gesprek met partijen, die bereid zijn voor de langere termijn garanties af te geven.” Op korte termijn moeten er echter weer salarissen en rekeningen worden betaald. Bovendien moet er voor 28 oktober een bankgarantie liggen bij de KNVB voor het begrote tekort van € 906.000. Als die bankgarantie er niet komt, krijgt Roda opnieuw drie punten in mindering. Uiteindelijk kan invordering van de betaald voetballicentie volgen.

Meijer heeft echter vertrouwen in een zonnige toekomst. “De financiële situatie van Roda JC is helemaal niet zo slecht”, stelt de directeur. “Dit is een club zonder schulden. Bovendien hebben we de begroting enorm terug kunnen schroeven. Daar heeft García de la Vega ook de hand in heeft gehad. De opbrengsten vallen echter enorm tegen. Als we die weer op peil krijgen, gaat Roda JC gewoon zwarte cijfers schrijven.”

Foto: Roda JC Live