Met Vente haalt Roda gewenste spits binnen

Roda JC heeft zich voor twee jaar verzekerd van de diensten van Dylan Vente. De Rotterdammer komt over van Feyenoord, de club waar hij zijn opleiding genoot.

Vente had nog een eenjarig contract bij Feyenoord, maar kwam niet voor in de plannen van nieuwe trainer Arne Slot. Na langdurige onderhandelingen met de Stadionclub zijn beide ploegen uiteindelijk een transfervrije overstap van de spits overeengekomen, ondanks dat doorlopende contract. Naast de tweejarige verbintenis is ook een optie op een derde seizoen bedongen.

Technisch directeur Jeffrey van As is in zijn nopjes met de komst van Vente. “De afgelopen maanden hebben wij ervaren dat Dylan van absolute meerwaarde is voor Roda JC”, zo doelt Van As op de huurperiode van Vente. “Met zijn werklust, neusje voor de goal en oog voor zijn medespelers was hij enorm belangrijk voor de ploeg.” In het afgelopen half jaar scoorde Vente vijf maal in zeventien optredens voor Roda JC.

De 22-jarige spits is zelf ook tevreden met zijn overstap. “Voor mij was al vrij snel duidelijk dat ik mijn carrière definitief wilde voortzetten in Kerkrade”, laat Vente op de clubsite weten. “Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen en kan niet wachten om met publiek te spelen in het Parkstad Limburg Stadion.” Vente kan direct volledig aansluiten bij het eerste elftal van Roda JC, aangezien hij de voorbije weken heeft meegetraind bij Feyenoord.

Header: Roda JC Live