‘Roda JC neemt per direct afscheid van Jeffrey van As’

Jeffrey van As zou niet langer technisch directeur zijn van Roda JC. Meerdere bronnen melden dat tijdens een kort onderhoud donderdagochtend is medegedeeld dat de club geen geld heeft om zijn functie te bekostigen.

Van As zelf was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Een vertrek van Van As zou het volgende hoofdstuk betekenen in een nieuwe periode van bestuurlijke onrust in het Parkstad Limburg Stadion. Eerder stapten RvC-leden René Trost en Robert-Jan Lambrichs op, evenals compliance officer Ritchie Bex. Zij leefden alle drie in onmin met RvC-voorzitter Joop Janssen.

Ook Van As zou zich groen en geel ergeren aan het optreden van Janssen en aan de bestuurlijke malaise in Kerkrade. Van As zou nu op straat zijn gezet door diezelfde voorzitter van de raad van commissarissen. Daarnaast was het publiek geheim dat de technisch directeur ontevreden was het over het presteren van algemeen directeur Martijn Wismans.

Gisteren presenteerde Van As nog spits Dylan Vente, die na lange onderhandelingen transfervrij mocht vertrekken bij Feyenoord.

Header: Roda JC Live