‘Mihaylov weigert opmerkelijke aanbieding Roda JC’

De Bulgaarse doelman Nikolay Mihaylov zou naar verluidt een aanbieding van Roda JC naast zich hebben neergelegd. De international, die een verleden heeft bij FC Twente, beschikt over een transfervrije status, maar kon zich niet vinden in het door Roda aangeboden salaris. Dat meldt het Bulgaarse medium Topsport.

Dat de Kerkradenaren klaarblijkelijk concrete interesse hebben getoond in de diensten van de goalie, die tussen 2010 en 2013 bij FC Twente alle Nederlandse prijzen won, mag gerust opmerkelijk worden genoemd, aangezien de positie onder de lat tot dusver niet ter discussie leek te staan; Benjamin van Leer geniet sinds de eerste speelronde de status van eerste doelman. Bovendien zou het kostenplaatje van Mihaylov naar verwachting ook niet overeenkomen met het budget van de Kerkraadse Eredivisionist, die zich in de afgelopen dagen al versterkte met Jordy Buijs (centrale verdediger), Ugur Inceman (centrale middenvelder), Kristoffer Peterson (aanvaller) en Rydell Poepen (spits).

Volgens de berichten uit Bulgarije streven Mihaylov en diens agent naar een jaarsalaris van zo’n €1.000.000,-, ofwel ruim €80.000,- per maand. Dat bedrag is vergelijkbaar met de vergoeding die de keeper bij het Turkse Mersin kreeg, waar hij onlangs in onderling overleg zijn contract liet ontbinden nadat hij maandenlang geen salaris had ontvangen. Roda was de eerste club die met een concrete aanbieding op de proppen kwam, maar het voorstel strookte dus niet met de financiële wensen van de speler. Daarnaast lijken er ook clubs uit Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Japan geïnteresseerd te zijn in de diensten van Mihaylov, die wél in staat worden geacht om een dergelijk salaris op te hoesten. Clubs uit Nederland, België en Zwitserland zijn volgens Mihaylov’s zaakwaarnemer ook interessant, maar dan zou de keeper op financieel gebied dus concessies moeten doen.

Header: RTV Oost

Comments (7)

Comments are closed.