Faik: “We moeten ons gewoon regelrecht kunnen handhaven”

Hicham Faik is op 22-jarige leeftijd een van de spelers met het grootste potentieel van de selectie van Roda JC Kerkrade. De middenvelder, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, voelt zich op zijn gemak in Kerkrade. “Al met al valt er nog genoeg te leren, ik speel natuurlijk pas een halfjaar op het hoogste niveau.”

Eind 2014 kwam de middenvelder transfervrij naar Roda JC. Sindsdien is Faik, zowel in de Jupiler League als in de Eredivisie, niet meer weg te denken uit het basiselftal van Roda JC. Hij miste slechts 21 minuten sinds de start van het seizoen, wat aangeeft dat de linkspoot veel in zijn mars heeft. “Ik ben redelijk tevreden over mijn eerste seizoenshelft”, stelt Faik tegenover SoccerNews. “Ik begon, net als het hele team, goed aan het seizoen. Hierna kende ik enkele mindere wedstrijden, maar toch ben ik over het algemeen tevreden over mijn eigen inbreng. Ik kan denk ik echter nog beter en dat wil ik in het vervolg van de competitie laten zien.”

Na Roda’s sterke seizoensstart zag Faik dat hij en zijn teamgenoten moeite hadden om resultaten te boeken; overwinningen bleven uit en met hangen en wurgen werd er hier en daar een puntje uit het vuur gesleept. “Tegenstanders gingen ons nog beter analyseren. Dit samen met ons mindere spel was de oorzaak van onze slechte resultaten. Net voor de winterstop waren de resultaten nog steeds niet goed, maar hebben we tenminste weer aangetoond dat we het Eredivisie-niveau aankunnen. Als we die lijn door weten te trekken in de tweede seizoenshelft moeten we ons gewoon regelrecht kunnen handhaven.”

De aflopende verbintenis van de linkermiddenvelder maakt hem een interessante speler voor clubs die zijn kwaliteiten op waarde schatten. Van concrete belangstelling is op dit moment echter nog geen sprake. Faik: “Nog geen enkele club heeft zich gemeld, dus ik hoef er vooralsnog niet over na te denken. Daarnaast is Roda gewoon een mooie club, waar ik zeker nog niet ben uitgeleerd.”

Header: Pro Shots

Comments (9)

Comments are closed.