Molenaar: ‘Het doet Mika, maar zeker ook mij goed’

De Roda-spelers en staf konden hun geluk niet op na de krankzinnige 3-2 overwinning op PEC Zwolle. Coach Robert Molenaar en doelman Hidde Jurjus geven aan dat de club weer naar boven kan kijken.

‘Geen beter moment’
Jurjus, die erkent dat hij bij de Zwolse aansluitingstreffer niet vrijuit ging, ziet dat in de afgelopen weken uiteindelijk alles op z’n plaats valt. “Drie wedstrijden, negen punten, dat is knap en alleen maar mooi. Dat had op geen beter moment gekund dan nu.” De doelman weet dat, wanneer FC Groningen zondag niet wint bij SC Heerenveen, Roda volgende week in het Noordlease Stadion op gelijke hoogte kan komen met de nummer 15 van de Eredivisie.

Molenaar
De overwinning op Zwolle kwam bepaald niet zonder slag of stoot tot stand. De Kerkradenaren startten wel furieus, met twee goals in de eerste acht minuten. “Schahin was een goed aanspeelpunt voor ons en de 2-0 was een uitstekende omschakelgoal”, zegt coach Robert Molenaar. “Maar daarna stoppen we eigenlijk met voetballen.”

‘Wij kunnen ons plezier niet op’
Na rust volgde een tweede helft waarin Roda het resultaat uit handen leek te geven, maar in de slotminuten het duel alsnog naar zich toe trok. “Na rust hebben we niet veel weggegeven, maar we capituleren wel bij de 2-2”, aldus Molenaar. De oefenmeester was des te blijer dat uitgerekend Mikhail Rosheuvel, die tegen Sparta en Vitesse 1000%-kansen om zeep hielp, uiteindelijk de matchwinner werd. “Dat Mika de winnende maakt doet hém goed, maar doet zeker ook mij goed. Wij kunnen ons plezier niet op.”

Foto: Roda JC Live