Rosheuvel bezorgt Roda in slotminuten derde driepunter op rij

Met dank aan een ijzersterke openingsfase én een spectaculair slot heeft Roda JC zaterdagavond opnieuw drie punten gepakt. Na NAC Breda en Vitesse werd ook PEC Zwolle aan de zegekar gebonden: 3-2.

Furieus
Roda begon furieus aan de wedstrijd en drukte dat ook in de score uit. Na amper drie minuten lag de bal al in het netje, toen Donis Avdijaj vanaf de linkerkant naar binnen sneed en Zwolle-keeper Diederik Boer in de verre hoek passeerde. Die vroege tik die de gasten daarmee incasseerden werd een klap, toen het in de achtste minuut 2-0 werd. Mikhail Rosheuvel bracht in een vlotte aanval de bal voor het doel, waar Simon Gustafson bij de tweede paal Boer opnieuw het nakijken gaf.

Niet vrijuit
Daarna volgden nog twee prima gelegenheden om de score uit te breiden, maar Tsiy Ndenge en wederom Avdijaj slaagden er niet in om ook de 3-0 op het scorebord te zetten. Aan de overkant sloeg Zwolle wel toe: Younes Namli schoot een vrije trap uit een lastige hoek linie recta binnen, waar doelman Hidde Jurjus niet geheel vrijuit ging. Via Mustafa Saymak en Piotr Parzyzsek drong PEC voor rust aan op de gelijkmaker, maar dat bleek zonder succes. Namens Roda schoot Ognjen Gnjatic bovendien rakelings naast.

Slordiger
Na rust werd het spel van beide kanten beduidend slordiger. Wel moest Jurjus attent zijn bij een kopbal van invaller Sepp van den Berg en een poging van afstand van Philippe Sandler. Het met ruim 14.000 toeschouwers gevuld Parkstad Limburg Stadion veerde op toen niet veel later Donis Avdijaj plotseling achter de Zwolse verdediging opdook en op doel vuurde, waar keeper Boer met een katachtige reflex een voortijdige beslissing voorkwam.

Rosheuvel
Dat gaf Zwolle de hoop dat er daadwerkelijk iets te halen viel in Kerkrade en dus trok de ploeg van John van ’t Schip massaal ten aanval. Roda benutte de ruimte die het daardoor kreeg niet en dat kwam de ploeg duur te staan, want vijf minuten voor tijd werkte Queensy Menig de 2-2 achter Jurjus. Waar een deceptie dreigde, was het slotakkoord in de ijzingwekkend spannende slotfase echter voor Roda: de zo vaak bekritiseerde Mikhail Rosheuvel kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal snoeihard binnen, waarmee hij de Kerkradenaren de overwinning bezorde: 3-2.