Molenaar op non-actief, Van der Luer maakt seizoen af

Roda JC Kerkrade heeft hoofdtrainer Robert Molenaar op non-actief gesteld. Eric van der Luer neemt de taken van Molenaar over tot het eind van het seizoen. Dat meldt de club dinsdagmorgen op haar website.

Molenaar was sinds de zomer van 2017 trainer van de Kerkraadse club. Hij tekende in eerste instantie een contract voor één jaar, maar dit contract werd gedurende het seizoen met een jaar verlengd. Uiteindelijk degradeerde Molenaar met Roda JC uit de Eredivisie. Momenteel staat de club in de Keuken Kampioen Divisie op de zevende plaats, wat leidt tot een voortijdig einde van Molenaars werkzaamheden bij de club. Volgens Roda JC liggen de tegenvallende resultaten van de voorbije weken ten grondslag aan het besluit. De club verloor de laatste twee wedstrijden op bezoek bij FC Dordrecht (3-2) en N.E.C. (1-0). Tegen FC Twente en Jong PSV kwamen de geel-zwarten niet verder dan een gelijkspel.

Eric van der Luer neemt tot het eind van het seizoen de honneurs waar. Sinds juli 2015 is de Maastrichtenaar de trainer van het beloftenelftal van Roda JC, een functie waarin hij met een groot deel van de huidige selectie heeft samengewerkt. Van der Luer zit zondag voor het eerst op de bank, wanneer de Kerkradenaren aantreden tegen aartsrivaal MVV. De Kleine Blonde Dood speelde 418 wedstrijden voor Roda JC.

Saillant is dat Van der Luer en Molenaar vorige week nog in aanvaring kwamen in de media. Van der Luer uitte kritiek op spits Tim Väyrynen, die in een duel van de beloften “het presteerde om geen enkel persoonlijk duel te winnen”. Molenaar bleek niet gediend te zijn van de kritiek op zijn spits en liet in het wekelijkse perspraatje weten dat Van der Luer ‘zijn bek moest houden’. Uiteindelijk leek het incident met een sisser af te lopen, toen directeur Harm van Veldhoven aangaf dit intern te gaan bespreken.

Om 12:00 (dinsdagmiddag) wordt Van der Luer in het Parkstad Limburg Stadion gepresenteerd aan de pers.

Foto: Roda JC Live