Roda JC verslikt zich in FC Dordrecht: 3-2

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij FC Dordrecht verloor het team van Robert Molenaar met 3-2. TOP Oss neemt hierdoor de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie over.

1.690 toeschouwers zagen hoe FC Dordrecht aardig uit de startblokken schoot. De Schapenkoppen namen het initiatief en zorgden voor dreiging, maar kwamen niet tot grote kansen. Na een half uur kwam Roda JC vervolgens beter in de wedstrijd, wat na 38 minuten de openingstreffer opleverde. Een combinatie tussen Gyliano van Velzen en Livio Milts zorgde ervoor dat Van Velzen de zestien in kon. Daar werd hij onderuit gehaald, wat een penalty opleverde. Die werd benut door Mario Engels, die daarmee zijn 23e treffer van het seizoen mocht noteren.

Lang genieten van de voorsprong was er voor Roda JC niet bij, want twee minuten later lag de gelijkmaker alweer achter Radomir Novakovic. Een schot van afstand van Thomas Schalekamp had een makkelijke prooi voor de doelman moeten zijn, maar die blunderde opzichtig door de bal onder zich door te laten glippen: 1-1. Voor rust had Roda de voorsprong weer in handen moeten nemen, maar goede kansen waren niet besteed aan Van Velzen en Chance Simakala.

Na rust stortte Roda plotseling in, waar FC Dordrecht gretig gebruik van maakte. Twee keer lag de verdediging van Roda JC in de omschakeling helemaal open, waardoor Jeremy Cijntje en Renny Smith nog voor de 60e minuut de stand op 3-1 bepaalden. Vervolgens vond de thuisploeg het wel welletjes, terwijl Roda niet bij machte was om iets te forceren. Uiteindelijk scoorde Mart Remans nog de 3-2, maar tot een echt slotoffensief voor de gelijkmaker kwam het niet meer. Daardoor verspeelt Roda JC dure punten tegen de nummer achttien van de eerste divisie.