Na spektakelstuk rest het ideale play-off-scenario voor Roda

Op de valreep heeft Roda JC vrijdagavond alsnog een goed gevoel naar de eerste play-off-wedstrijd weten te creëren. In een sfeervol Parkstad Limburg Stadion kwam de ploeg 1-3 achter tegen Telstar, maar na 94 minuten stond alsnog 4-3 op het scorebord.

Het enige wat de ploeg van Streppel vrijdagavond nog kon doen, was een zo goed mogelijke positie voor de nacompetitie bewerkstelligen. Daarvoor moest in ieder geval Roda winnen en Excelsior punten laten liggen; alleen in dat geval zouden de Kerkradenaren eerst uit mogen spelen.

Benjamin Bouchouari keerde in de laatste competitiewedstrijd terug in de basis, met het Suikerfeest achter de kiezen. Zaak is om de middenvelder precies op tijd weer in goede vorm te krijgen. Uitgerekend hij legde na vijf minuten prima breed op Patrick Pflücke, die van afstand de bal achter Trevor Doornbusch schoot. De Duitser, die weer eens met afstand de beste aan Kerkraadse zijde was, tekende daarmee voor zijn dertiende doelpunt van het seizoen.

Na de 1-0 leek Roda het direct wel welletjes te vinden, want Telstar kreeg de overhand. Dat zou bijna een uur duren. Een uur, waarin de Velsenaren naar hartelust konden voetballen en waarin Roda weinig tot niets in te brengen had. Het leidde tot drie goals. Al vijf minuten na de goal van Pflücke mocht Giovanni vogelvrij een voorzet binnenkoppen om voor de gelijkmaker te tekenen. Een klein half uur later leidde geklungel in de Kerkraadse defensie tot nog een vrije schietkans voor Giovanni, die koeltjes afrondde, en twintig minuten voor tijd profiteerde Anwar Bensabouh in rebound van nog meer defensief geschutter.

Vervolgens gingen de Koempels toch op jacht naar de punten. Dat gebeurde met drie verse krachten, want Davy van den Berg, Mohamed Amissi en Jamie Yayi Mpie vervingen Bouchouari, Bryan Limbombe en Stefano Marzo. Met een verdediger minder drong Roda JC nadrukkelijk aan en de doelpunten volgden ook al snel. Een kwartier voor tijd scoorde Guus Joppen uit de kluts door de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd kopte Dylan Vente de gelijkmaker binnen en nog geen minuut later benutte Pflücke een makkelijk gegeven penalty: 4-3.

En zo kon er vrijdagavond toch nog een feestje gevierd worden in het Parkstad Limburg Stadion, met de ruim 8.000 aanwezige toeschouwers. Wat extra hielp, was dat op de andere velden ook nog eens alles goed viel. Excelsior verspeelde in de laatste minuut punten tegen NAC Breda, waardoor Roda dinsdag eerst uit speelt in de play-offs. En als klap op de vuurpijl verspeelde FC Eindhoven in de laatste minuut ook punten, waardoor de Kerkradenaren de laatste periode pakten en dus 60.000 euro cashen.

Foto: Roda JC Live