Roda JC geeft niet thuis tegen FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft Roda JC vrijdagavond met lege handen terug naar Kerkrade gestuurd. In De Vliert werd het 1-0 door een doelpunt van Soufyan Ahannach.

In een redelijk bloedeloze eerste helft was het Roda JC dat het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. Twee dotten van kansen waren echter niet besteed aan Bryan Limbombe, die beide keren recht op doelman Wouter van der Steen schoot. De ploeg van Jurgen Streppel speelde met Niek Vossebelt op het middenveld. Dat ging ten koste van Benjamin Bouchouari, die vanwege de Ramadan wat extra rust kreeg. Het kwam het veldspel niet ten goede, maar verdedigend stond het bij de Kerkradenaren als een huis.

Het enige schot van FC Den Bosch op doel in de hele wedstrijd was namelijk raak. Vijf minuten voor tijd schoot Ahannach van afstand de bal keurig in de hoek, achter de kansloze Rody de Boer. Eerder in de tweede helft had diezelfde Ahannach al vlak voorlangs geschoten met een halve volley. Het paste in het beeld van de wedstrijd, die na de rust meer gelijk op ging. Tot grote kansen kwam Roda JC niet meer, al was de ploeg wel nog steeds de meest dreigende.

Pas voor het eerst verliest Roda JC hiermee twee keer op rij in deze competitie. Het betekent dat de Koempels gaan eindigen op plaats vijf of zes in de competitie. Volgende week vrijdag wordt duidelijk wie daarin de tegenstander wordt. Zelf speelt Roda dan thuis tegen Telstar.

Foto: Roda JC Live