NAC en Go Ahead verliezen; Roda mogelijk naar Breda

Zondagmiddag werd de laatste speelronde in de Eredivisie afgewerkt en daarmee is het play-off-schema compleet. Wat nog beslist moest worden, was op welke manier NAC Breda en Go Ahead Eagles de zestiende en zeventiende plaats in de hoogste voetbalklasse van Nederland zouden gaan invullen.

Bij een beter resultaat dan de Bredanaars zou Go Ahead een plekje stijgen en dus in de helft van het schema van Roda JC terechtkomen. Dat is de Deventenaren niet gelukt. Op bezoek bij nummer 14 Heracles Almelo werd met 1 – 0 verloren door een doelpunt van Bryan Linssen. De club had wel nog zestiende kunnen worden, want ook NAC slaagde er niet in te winnen. In een waar spektakelstuk in het Rat Verlegh Stadion verloren de gastheren met 4 – 5 van FC Groningen.

Daardoor eindigt NAC op plaats 16 en komt het mogelijkerwijs Roda JC tegen in de play-offs. Dan zullen de Bredanaars wel eerst moeten afrekenen met VVV-Venlo en Roda met FC Emmen. Go Ahead mag als eerste naar Doetinchem, waar De Graafschap wacht. In de finale moet de winnaar van die confrontatie aantreden tegen de winnaar van FC Eindhoven – FC Volendam.

Tweede ronde play-offs, vrijdag 22 mei.

18:30: De Graafschap – Go Ahead Eagles.

19:45: FC Volendam – FC Eindhoven.

19:45: FC Emmen – Roda JC Kerkrade.

20:45: VVV-Venlo – NAC Breda.

Foto: Pro Shots (Roda JC Kerkrade – NAC Breda, 2013/14)