Play-off update | VVV houdt stand, De Graafschap door na thriller

Vanavond werden de returns in de eerste ronde van de Jupiler Play-offs afgewerkt. De twee ploegen die zichzelf afgelopen maandag een goede uitgangspositie hadden verschaft, namelijk VVV-Venlo en De Graafschap, wisten in eigen huis de klus te klaren. In beide duels had de arbitrage echter een dubieuze rol. Een update van VVV-Venlo – FC Oss en De Graafschap – Almere City FC:

Vrijdag 15 mei (eerste ronde):
18:30 uur: VVV-Venlo – FC Oss
In Venlo mocht de plaatselijke VVV het voor de tweede keer binnen 5 dagen opnemen tegen FC Oss. Na de 1-2 zege van de Venlonaren in Oss wisten de Brabanders dat ze vanavond hoe dan ook 2 keer moesten scoren om zicht te houden op de volgende ronde en eventueel Eredivisie-voetbal in het komende seizoen. De eerste treffer leken de Ossenaren in de 33e minuut te maken, toen VVV-goalie Mäenpää een hoge bal van Bakx niet vóór de doellijn keerde; scheidsrechter Liesveld en zijn assistenten weigerden echter om de goal goed te keuren, tot ontsteltenis van de bezoekers. VVV was verder, met name in de tweede helft, de bovenliggende partij, maar doordat het niet tot scoren kwam, werd de genadeklap niet uitgedeeld. 0-0 zou desalniettemin ook de eindstand van deze wedstrijd zijn, waardoor de Noord-Limburgers doorstoten naar de tweede ronde van de play-offs. Daarin neemt de ploeg van Maurice Steijn het op tegen de nummer 16 van de Eredivisie, vermoedelijk NAC Breda. De winnaar van die confrontatie speelt vervolgens de finale tegen ons Roda JC Kerkrade of FC Emmen.

VVV Venlo – FC Oss 0-0 (0-0) | Heenduel: 2-1
Doelpunten: –
Geel: Post, Wolters, Van Crooy (VVV), Jansen, Balk (OSS)
Scheidsrechter: Liesveld | Stadion: Seacon Stadion De Koel | Toeschouwers: 4.940

20:45 uur: De Graafschap – Almere City FC
In Doetinchem stond de return van het duel dat maandag in 1-1 eindigde op het programma. De Graafschap leek daarmee de beste papieren te hebben en doordat het, net zoals bij VVV-Oss, heel lang 0-0 bleef, zou het betekenen dat de Superboeren zich plaatsten voor de volgende ronde. Almere probeerde wel, maar creëerde weinig echte kansen en toen Van Ewijk in de 90e minuut namens de blauw-witten de 1-0 op het scorebord zette, leek het zaakje wel beslist te zijn. Het zou echter de inleiding betekenen van een knotsgekke slotfase; Almere City FC deed namelijk opeens wat het eigenlijk de hele avond niet was geweest: gevaarlijk zijn. Dat resulteerde in de 92e minuut in de gelijkmaker van Ahannach, waardoor er een verlenging aan leek te komen. De Flevolanders dachten daar echter anders over en Boldewijn leek in de 94e minuut de winnende treffer te scoren, maar zijn doelpunt werd – op het oog onterecht – afgekeurd. Uit de tegenaanval leek Koolhof op zijn beurt De Graafschap naar de volgende ronde te schieten, maar zijn poging verdween nét naast het doel van keeper Etemadi, die daarvoor al zijn ploeg op de been had gehouden met een aantal fenomenale reddingen. Zo kwam er dus toch een verlenging, waarin De Graafschap alsnog de langste adem bleek te hebben; sneu was dat de 2-1 uiteindelijk door een ongelukkig eigen doelpunt van Toet tot stand kwam. De Doetinchemmers nemen het in de volgende ronde op tegen de nummer 17 van de Eredivisie, waarschijnlijk Go Ahead Eagles.

De Graafschap – Almere City FC 2-1 n.v. (0-0) | Heenduel: 1-1
Doelpunten: 1-0 Van Ewijk (90′), 1-1 Ahannach (90+2′), 2-1 Toet (e.d., 94).

Geel: Quasten, Mamedov (ALM)
Scheidsrecher: V.d. Kerkhof | Stadion: De Vijverberg | Toeschouwers: 5.109

Header: Roda JC Live

Comments (2)

Comments are closed.