NAC en Roda JC delen punten na wedstrijd vol vechtvoetbal

Na een kwalitatief matige, maar wel vermakelijke wedstrijd hebben NAC Breda en Roda JC de punten gedeeld. In de slotfase kwamen de Kerkradenaren op voorsprong, maar uiteindelijk wist NAC alsnog langszij te komen: 2-2.

De thuisploeg besloot het roer om te gooien in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Met een zeer aanvallende opstellingen probeerden de Bredanaars de bezoekers uit Kerkrade te ontregelen. Dat lukte tot op zekere hoogte, al ontaarde de aanvallende speelwijze van NAC toch al snel in vechtvoetbal. Het leidde tot een vermakelijke wedstrijd, maar wel van een laag niveau, met veel fouten. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

In de tweede helft leken beide ploegen op dezelfde voet verder te gaan, totdat zij plots in één minuut tijd allebei het net wisten te vinden. Via een rake kopbal van debutant Jeredy Hilterman kwam NAC op voorsprong, maar in de tegenaanval wist Roda opeens wel goed te combineren. Een prima actie van Xian Emmers zorgde ervoor dat spits Dylan Vente de bal kon intikken.

Vervolgens gingen beide ploegen op zoek naar de drie punten, iets waar NAC uiteindelijk de meeste aanspraak op maakte. Dat spelbeeld ten spijt leek het Roda te zijn dat met de overwinning aan de haal ging, want vlak voor tijd kopte Daryl Werker uit een hoekschop de tweede treffer van Roda in het doel. Het bleek niet genoeg te zijn voor de drie punten, want in blessuretijd kwam NAC alsnog op gelijke hoogte. Een streep van Odysseus Velanas liet doelman Rody de Boer kansloos, en zorgde voor een puntendeling waar beide ploegen weinig aan hebben.