Roda JC wacht lastige klus tegen koploper

Van de pittige serie duels die Roda JC momenteel voor de kiezen krijgt, wacht maandagavond op papier de lastigste. FC Volendam, ongenaakbaar koploper, komt op bezoek in Kerkrade.

De Volendammers hebben na 24 duels een marge van zeven punten op een plek die geen directe promotie oplevert. Tel daarbij op dat de nummer 3, ADO Den Haag, een duel meer gespeeld heeft, en de conclusie is duidelijk: bij een overwinning maandagavond wordt directe promotie wel heel reëel. Dan vaart eindelijk de Heen en Weer weer aan De Dijk.

Ongeslagen reeks
Dat wordt tijd, vindt alles en iedereen in Volendam. De club is bezig aan de langste periode zonder Eredivisie-voetbal in haar geschiedenis; in het seizoen 2008/2009 kwamen de grote jongens voor het laatst naar het Kras Stadion. De afgelopen twee jaar was Volendam al dichtbij promotie, dit jaar lijkt het niet mis te kunnen gaan. De selectie van Het Andere Oranje is uitstekend in balans en met Robert Mühren als leider in de spits, zijn doelpunten een zekerheidje. Het leidt er inmiddels toe dat de laatste nederlaag van FC Volendam alweer dateert van 13 augustus (!), thuis tegen ADO Den Haag. Het is tevens de enige verliespartij van de Volendammers in dit seizoen.

Laatste minuten
Ook in het onderlinge duel in Noord-Holland nam Robert Mühren de thuisploeg bij de hand. Na een half uurtje tikte de spits de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0. Zelfs nadat de Volendammers rood kregen, kon Roda JC niet afdrukken. Een eigen doelpunt van Boy Deul moest voor 1-1 zorgen. Vlak voor tijd bepaalden Denso Kasius en Stefano Marzo de eindstand op 2-2, een uiterst teleurstellend gelijkspel voor de Kerkradenaren.

Dat gevoel hield Roda JC ook over aan de wedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen weekend. Ditmaal waren de Kerkradenaren niet beter, en het gelijkspel was dus op zich terecht. Het zure gevoel kwam vooral doordat Roda weer eens in de laatste minuten drie punten weggooide. Een gevoel dat FC Volendam niet bekend zal voorkomen, want de Volendammers wonnen soeverein met 2-0 van Jong FC Utrecht.

Wedstrijdinformatie
Naar verwachting kan Wim Jonk geen beroep doen op Damon Mirani en Alex Plat. Beide spelers ontbraken zondag op de afsluitende training van FC Volendam. Sjors Kramer lijkt de logische vervanger van Mirani, die vrijdag nog centraal achterin stond.

Jurgen Streppel moet opnieuw puzzelen in de basis bij Roda JC. Amir Absalem is geschorst, en omdat Jamil Takidine nog steeds geblesseerd is, zullen de Kerkradenaren opnieuw met een gelegenheidsdefensie spelen. Stefano Marzo keert wel terug van een schorsing.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Werker, Jensen – Bouchouari, Emmers, Klaasen – Van den Berg, Vente, Pflücke.

Verwachte opstelling FC Volendam: Stankovic – Douiri, Kramer, Benamar, Flint – Oristanio, Deul, Ould-Chikh – Ould-Chikh, Mühren, Van Mieghem.

De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion begint om 20:00 uur. Omdat ook uw verslaggever ter plaatse van corona is hersteld, kunt u de wedstrijd als vanouds LIVE volgen via www.twitter.com/RodaJClive!

Foto: Roda JC Live