NEC te sterk voor onmachtig Roda JC

Vrijdagavond heeft Roda JC Kerkrade voor de tweede keer dit seizoen verloren van NEC. In een uitverkocht Goffertstadion werd het 3-0. Gescoord werd er door Foor (twee keer) en Santos.

Roda begon vrij fel in De Goffert en wist enkele corners te versieren. Toch was het NEC dat al snel op voorsprong kwam, doordat Foor Swinkels makkelijk opzij zette en daarna binnen schoof.

In het restant van de eerste helft viel er weinig te beleven, buiten een grote kans voor Jahanbakhsh. Voor de rest liet NEC het balbezit veel aan Roda, dat weinig wist te creëren.

Roda kwam wederom redelijk fel uit de kleedkamer, wat al snel leidde tot een grote kans voor Paulissen. Hij schoot echter over, waarna de tweede helft vooral een foutenfestival werd. Toen NEC uiteindelijk even aanzette, vielen er echter toch weer twee doelpunten.

Eerst tikte Santos, die tot dan toe geen knikker had geraakt, de 2-0 binnen op aangeven van Breinburg, niet veel later kon Foor de bal binnenlopen uit een scrimmage. Daarmee was de wedstrijd beslist. Een eretreffer was Roda niet gegund: een vrije trap van Jansen werd in blessuretijd knap gered door Smits.

Foto: Roda JC Live