Nieuw onderzoek NRC, personeel meldt zich ziek

Een nieuw artikel van NRC Handelsblad heeft Roda JC Kerkrade nog meer in brand gezet. Ondertussen heeft het voltallige kantoorpersoneel zich maandagochtend ziekgemeld.

NRC meldt dat Roda JC het salaris van Iké Ugbo niet heeft uitbetaald om een zeer opzienbarende reden. De club ontvangt maandelijks een bedrag van 43.000 euro van Chelsea, de club waarvan Roda Ugbo huurt. Hiermee dragen The Blues bij aan het salaris van 48.000 euro per maand, een voor Roda-begrippen gigantisch bedrag. De Kerkraadse club betaalt zelf normaal gesproken derhalve 5.000 euro aan de Engelse spits.

Aangezien de club kampt met een liquiditeitsprobleem is de Chelsea-bijdrage echter gebruikt om de salarissen van alle andere spelers te betalen. Die zagen derhalve ‘gewoon’ een overboeking vanaf de Roda-rekening, waarvan het saldo op het dieptepunt nog maar 21.000 euro bedroeg.

Stadionnaam

Een belangrijke manier om weer inkomsten te genereren is de verkoop van de stadionnaam. Mauricio García de la Vega, beoogd grootaandeelhouder van Roda JC, zou hierover een akkoord hebben bereikt met een buitenlandse partij. NRC meldt dat het gaat om UAC Holding, een Duits cryptocurrencybedrijf. De eerste termijn van de driejarige deal, die in totaal een miljoen euro zou moeten opleveren, is echter nooit voldaan, terwijl dit in augustus al zou gebeuren. Van het bedrijf schijnt niets meer vernomen te zijn.

Statutair directeur Hessel Meijer droeg een maand eerder bij aan de betaling van de salarissen door 300.000 euro te lenen aan de club, ofwel aan De la Vega. Dat geld heeft hij niet meer teruggezien. Toen De la Vega derhalve een lening afsloot met een Zuid-Duitse partij ter waarde van 150.000 euro, boekte Meijer dat bedrag direct terug naar zijn eigen rekening. Ook zijn er sponsoren die niet willen betalen, zo lang De la Vega er zit. 

Personeel ziek

Na de incidenten van vrijdagavond heeft het voltallige kantoorpersoneel zich maandagochtend afgemeld. Niemand wil nog werken voor De la Vega, die bij een leeg stadion arriveerde, toen de Mexicaan aan het begin van de week weer aan het werk wilde. Het eerste elftal traint wel, waarbij De la Vega ook gewoon aanwezig is. 1Limburg meldt dat de club maandagmiddag met een verklaring komt.

Foto: Roda JC Live