Roda JC zoekt uitweg; ‘nieuwe investeerder staat klaar’

Roda JC wil met Mauricio García de la Vega in gesprek over een vertrek uit Kerkrade. Dat meldt 1Limburg. Een akkoord is daarover nog niet bereikt, terwijl dat gisteren wel geclaimd werd. 

Hessel Meijer laat bij monde van Pieter Nieuwenhuis weten dat de club streeft naar een zo spoedig mogelijke oplossing tussen twee partijen. Nieuwenhuis, eigenaar van adviesbureau Hypercube, was eerst adviseur van García de la Vega, maar is kennelijk nu adviseur van Meijer of Roda JC in zijn algemeen geworden. Hij voert ook het woord namens de club.

Contact met García de la Vega heeft echter sinds zaterdagochtend niet meer plaatsgevonden. “We willen op dit moment vooral in contact treden en de-escalerend optreden”, aldus Nieuwenhuis. Mochten partijen geen overeenstemming bereiken, dan zoekt Roda JC desnoods naar een eenzijdige oplossing.

Personeelsstaking

García de la Vega heeft wel contact gehad met Hart van Nederland. Tegen het SBS-programma verklaarde hij dat de massale ziekmelding van het personeel te wijten is aan een bacterie. Opvallend en gênant genoeg had het personeel daarvoor al laten weten dat er een onwerkbare situatie is ontstaan met García de la Vega. Het personeel heeft daarom tot nader order het werk neergelegd, zo heeft perschef Mark Maas gemeld. “Al die tijd blijft het stadion dicht en zijn ook de trainingen niet toegankelijk voor toeschouwers”, zo heeft 1Limburg laten optekenen. De kleine derby tussen Jong Roda JC en Jong Fortuna Sittard is maandagavond overigens wel toegankelijk voor publiek.

De Mexicaanse investeerder liet aan Hart van Nederland wel weten dat er geen sprake was van een persconferentie. Het gerucht ging dat hij de pers in Kerkrade te woord wilde staan. Voetbal International meldde eerder al dat hij daarbij door niemand van de club bijgestaan zou worden en alles zelf zou moeten regelen. Die persconferentie is er niet gekomen, García de la Vega zelf stelde in Noord-Nederland te zijn. Toegestroomde pers bleef staan voor een leeg Parkstad Limburg Stadion.

Investeerder

Ondertussen heeft Ger Senden laten weten dat er een plan klaarligt, voor wanneer García de la Vega is opgestapt. Volgens het clubicoon staat er een jonge ondernemer klaar, die tachtig procent van de aandelen wil overnemen. Het plan van Senden en consorten, bekend onder de naam Roda 2.0, focust zich op een groep lokale ondernemers.

Daarbij komt volgens Voetbal International al snel de naam van Stijn Koster naar voren. De dertiger uit Zuid-Limburg verkocht recent zijn bedrijf in de technologiesector aan een Franse grootmacht. Het bedrag dat hiermee gemoeid was, wordt geschat op 100 à 250 miljoen euro. Koster heeft een zwak voor Roda JC en was al eerder betrokken bij reddingsplannen. Vorige week liet hij onder een post van het Platform Roda JC nog optekenen heil te zien in een initiatief met lokale ondernemers.

Foto: Roda JC Live