Novakovic baalt van reserverol en wenst vertrek

Radomir Novakovic aast op een vertrek bij Roda JC Kerkrade. De doelman is ontevreden over de speeltijd die hij krijgt. Dat meldt De Limburger.

Novakovic kwam dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nog geen minuut in actie. Wel mocht de 19-jarige doelman keepen in de bekerduels tegen Achilles Veen en sc Heerenveen. In de competitie geniet Tom Muyters echter de voorkeur.

Die keuze van Jean-Paul de Jong is opvallend. Muyters lag vorig seizoen onder vuur vanwege enkele grote fouten en is nog steeds impopulair bij de fanatieke Roda JC-aanhang. Keeper Novakovic maakte vorig jaar in enkele wedstrijden juist een prima indruk, maar werd door Robert Molenaar en Eric van der Luer uiteindelijk weer naar de bank verwezen. Binnen de club klinken geluiden dat de keeper een ‘moeilijke jongen’ zou zijn.

De Servische Duitser staat tot het eind van het seizoen onder contract in Kerkrade en lijkt niet te willen verlengen. Als Roda JC nog geld aan hem wil verdienen, zal Novakovic daarom deze winter moeten vertrekken. De zaakwaarnemer van de doelman heeft aan de club gevraagd hoeveel een vertrek moet kosten, weet De Limburger. Novakovic kwam eerder uit in de jeugd van Borussia Mönchengladbach.

Foto: Roda JC Live