Roda begint 2020 met overwinning op KVC Westerlo

Het jaar 2020 is voor Roda JC Kerkrade voortvarend van start gegaan. In eigen huis was het elftal van Jean-Paul de Jong met 4-0 te sterk voor KVC Westerlo. De doelpunten kwamen van Jordy Croux, Roland Alberg en Ivan Prtajin.

Een redelijk gevulde Noord-tribune zag Roda JC sterk beginnen aan de wedstrijd. De thuisploeg trad aan in de sterkste formatie en dat was te zien. Na vijf minuten krulde Jordy Croux de openingstreffer achter doelman Berke Özer. Nog voor de twintigste minuut verdubbelde Roland Alberg de marge al, door alert te reageren. De rebound van een inzet van Niels Verburgh werd door de aanvaller in het doel gewerkt.

Westerlo, dat speelde met een combinatie van basisspelers en bankzitters, kon weinig tegenover de Kerkraadse aanvalsdrang zetten. Zo werd het vlak voor rust zelfs 3-0, door opnieuw een doelpunt van Alberg.

Na rust wisselden beide elftallen alle spelers. Bij Roda JC speelden daardoor bankzitters en enkele jeugdspelers, terwijl Westerlo opnieuw een combinatie van bankzitters en basisspelers het veld in stuurde. Het leidde tot een wedstrijd die meer in balans was. Toch kwam alleen de thuisploeg nogmaals tot scoren: vlak voor tijd kopte Ivan Prtajin de 4-0 in het doel. Eerder in de tweede helft noteerde Westerlo zijn grootste kans van de wedstrijd: een hoekschop werd op de paal gekopt.

Roda JC hervat de competitie op zondag 12 januari met een thuisduel tegen MVV.

Foto: Roda JC Live