Pittige seizoensouverture lonkt voor Roda JC op De Toekomst

Op zondag 8 maart 2020 speelde Roda JC voor het laatst een officieel duel. Nu, ruim vijfenhalve maand later, is het weer zover. Zondagmiddag om 14:30 wacht Jong Ajax op Sportpark de Toekomst.

Dat is gelijk een pittige uitwedstrijd voor de Kerkradenaren, want Jong Ajax wordt door velen getipt als kanshebber op de titel. Als bekend kunnen de beloften niet promoveren, maar kampioen worden in de Keuken Kampioen Divisie kan wel degelijk. Met een zeer talentvolle selectie lijkt dat zeker geen irreëel doel.

Mitchell van der Gaag staat voor het tweede seizoen voor de groep jongelingen, waarvan ongetwijfeld weer een lading spelers zal hopen om de stap naar Ajax 1 te kunnen maken. Onder hen bijvoorbeeld Naci Ünuvar, die vorig jaar debuteerde in het eerste van Ajax door in te vallen tijdens een KNVB Beker-wedstrijd. Voordelig voor Roda JC lijkt in ieder geval dat Ajax zowel zaterdag als zondag een oefenwedstrijd speelt, waardoor geen bankzitters van het eerste elftal mee zullen spelen.

De Kerkradenaren leven met een volledig fitte selectie toe naar het duel tegen de Amsterdammers, maar niet met een volledige selectie. De zo gewenste spits ontbreekt nog altijd bij het team van Jurgen Streppel, ondanks de zoektocht van technisch directeur Jeffrey van As. Onder het motto ‘roeien met de riemen die je hebt’ zal Roland Alberg daardoor de spitspositie invullen.

Andere nieuwkomers die waarschijnlijk in de basis zullen starten zijn Kees Luijckx, Xander Lambrix, Stefano Marzo, Thijmen Goppel, Niek Vossebelt, Patrick Pflücke en keeper Jan Hoekstra. De laatste moet talent Radomir Novakovic doen vergeten, die uit onvrede over de gang van zaken al een tijd niet meer meetraint met de selectie.

Op De Toekomst is Roda JC nog nooit met de volle buit vertrokken. In 2015 werd het enige punt dat de Kerkradenaren in Amsterdam tegen Jong Ajax heeft gepakt behaald. Vorig seizoen leed Roda nog een 2-0 nederlaag. Zondag wordt afgetrapt om 14:30 uur. Dan geeft scheidsrechter Erwin Blank het eerste fluitsignaal. De wedstrijd is live te volgen op Twitter (klik!).

Vermoedelijke opstelling Jong Ajax: Scherpen – Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas – Llansana, Méndez, Warmerdam – Pinas, Ünuvar, Timber.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Hoekstra – Marzo, Luijckx, Lambrix, Keulen – Pflücke, Klaasen, Vossebelt – Croux, Alberg, Goppel.

Foto: Roda JC Live