TROST KIJKT UIT NAAR WEDSTRIJD TEGEN WILLEM II

Roda JC Kerkrade heeft de afgelopen 5 dagen hard gewerkt tijdens het trainingskamp in het Gelderse Wolfheze. De trip wordt vandaag (vrijdag) afgesloten met een oefenduel tegen Willem II. Trainer René Trost is content met de gang van zaken.

Positieve week
De hoofdcoach is tevreden over het verblijf in Wolfheze. “Er wordt hier uitstekend gewerkt. De trainingsaccommodatie is werkelijk perfect en ook in het hotel waar we verblijven is alles prima geregeld.”, zo spreekt hij in een interview op de clubsite. “Sprekend over de groep kan ik alleen maar tevreden zijn. Iedereen traint hard en we zijn steeds meer één groep aan het worden. Gelukkig hebben we nog geen blessures opgelopen tijdens deze week.”

Trost is ook te spreken over de jeugdspelers die in de afgelopen weken onderdeel vormden en vormen van zijn selectie. Daryl Werker, Jesse Wijnen, Kai-David Bösing, Brian Jacobs en ook Rigino Cicilia kregen veel speelminuten in de oefenduels met Kerkrade West en FC Volendam. “Ze kunnen goed mee in het niveau, natuurlijk maken ze wat foutjes maar dat is logisch. Ik ben zeer positief verrast over hun fysieke gesteldheid. Zij kunnen het goed bijbenen en het is mooi om te zien dat die jonge gasten flink gas willen geven.” Hij heeft dan ook, naar eigen zeggen, ‘een prima indruk’ van de jongelingen.

Blessures
Hoewel er gedurende het trainingskamp geen serieuze blessuregevallen te melden vielen, kampt een drietal spelers met een kwetsuur die hen op dit moment aan de kant houdt. Het betreft Guy Ramos, Martijn Monteyne en Anco Jansen. Zij hebben de afgelopen week dan ook niet deelgenomen aan het trainingskamp en zullen vanavond niet in actie komen in het oefenduel tegen eredivisionist Willem II. Ramos heeft vorige week in de oefenwedstrijd tegen Volendam een botkneuzing in z’n knie opgelopen. Verwacht wordt dat hij volgende week weer bij de groep aansluit.

De situaties van Martijn Monteyne en Anco Jansen zien er, in verhouding tot Ramos, niet zo rooskleurig uit. Rechtsback Monteyne kampt met een enkelblessure en de medische staf kan moeilijk inschatten wanneer de Belg de training weer kan hervatten. Het inmiddels al 5 maanden durende herstel van Anco Jansen heeft zijn einde ook nog niet bereikt, hoewel Trost goede hoop heeft dat de aanvaller zich snel meldt óp het trainingsveld. Het ligt voor de hand dat de twee laatstgenoemde spelers ook komende week niet in actie zullen komen.

“Langzaam krijg ik steeds meer duidelijkheid”
Trost zegt een alsmaar helderder wordend beeld van zijn spelersgroep te krijgen. “Langzaam krijg ik steeds meer duidelijkheid. Je ziet de sterktes en zwaktes van het team. Het is voor mij echter van belang dat de spelers weten welk beeld wij als staf hebben van het spel dat we willen gaan spelen; wat doen we in balbezit, en hoe staan we als de tegenstander de bal heeft? Deze automatismen moeten er langzaam in sluipen.” De technische staf hoopt dat proces te stimuleren door er gericht op te trainen. “Daarom gebruiken we deze week niet alleen om conditioneel werk te verzetten, maar ook op tactisch gebied wordt er gericht getraind. Ik kijk uit naar de wedstrijd van vrijdag (vandaag, red.) tegen Willem II. Ik ben benieuwd of we dan ook al bepaalde patronen terug zien in de praktijk.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Willem II wordt vrijdagavond (vandaag) afgewerkt om 19:00 uur, op het complex van de Tilburgse amateurvereniging LONGA. Roda JC Live houdt U via Twitter (twitter.com/rodajclive ofwel @RodaJClive) live op de hoogte van het wedstrijdverloop in dit oefenduel.

Foto: Roda JC Live