Offensief Go Ahead nekt Roda JC: 3-0

Een kortstondig offensief van Go Ahead Eagles heeft Roda JC een 3-0 nederlaag bezorgd. In Deventer vielen de drie doelpunten in een tijdsbestek van zes minuten tijd.

Roda JC reisde met een flink uitgedunde selectie af naar de Vetkampstraat, waar Tim Väyrynen, Nicky Souren en Roshon van Eijma hun debuut in de basiself maakten. Ondanks het ontbreken van enkele basiskrachten wisten de Kerkradenaren het spel van Go Ahead redelijk te ontregelen in de eerste helft, al was de beste kans wel voor de thuisploeg. Een kopbal verdween echter net naast het doel. Beide teams blonken vooral uit in het maken van ontelbare fouten.

In de tweede helft kwam Roda minder in het stuk voor, terwijl de thuisploeg juist steeds meer aanspraak maakte op een doelpunt. Het leidde tot een uithaal op de lat, maar in de counter kreeg Mario Engels juist weer een flinke kans op de openingstreffer. Na tachtig minuten brak het verzet van de bezoekers alsnog, toen Paco van Moorsel vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Bij die eerste goal ging Tom Muyters niet vrijuit. Twee minuten later verdubbelde Thomas Verheydt de voorsprong door volledig vrijstaand binnen te koppen. In de 86e minuut was het wederom Van Moorsel die de uiteindelijke eindstand op het bord zette.