Roda JC steelt slechts één punt door blunder Muyters

Roda JC Kerkrade heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Mario Engels zette de bezoekers op voorsprong, maar kort voor tijd viel de gelijkmaker door een kopbal van Leon Bergsma.

Op een ijskoud AFAS Trainingscomplex lieten beide ploegen weinig zien in de eerste helft. Roda JC trad met vijf verdedigers aan en wist daardoor de burelen redelijk gesloten te houden. Tom Muyters hoefde slechts één keer in actie te komen in het eerste bedrijf, door te redden op een schot van Vince Gino Dekker. Ook greep Richard Jensen een keer in bij een gevaarlijke voorzet richting topscorer Ferdy Druijf. Roda JC wist hier zelf niets tegenover te zetten en kwam nauwelijks aan aanvallen toe.

In de tweede helft, met Mart Remans in plaats van de schrikbarend spelende Chance Simakala, leek er aanvankelijk weinig te veranderen. Na vier minuten spatte een vrije trap van Druijf uiteen op de lat. Daarna roerden de bezoekers zich zowaar, maar tot grote kanssen leidde dit niet. De eerste serieuze mogelijkheid voor de Kerkradenaren, na een uur spelen, lag er meteen in: Mario Engels werd weggestuurd, omspeelde de doelman van AZ en rondde koelbloedig af.

Daardoor was Jong AZ kort van slag, maar al snel startte de thuisploeg een offensief dat uiteindelijk tot de gelijkmaker zou leiden. Grote kansen bleven eerst uit, totdat Tom Muyters een vrije trap vlak voor tijd weg moest boksen, waar klemvast pakken ook mogelijk leek. Bij de voorzet die daarna volgde, tastte de doelman helemaal mis, waardoor Bergsma de 1-1 op het scorebord zette. Daarna was er voor beide ploegen geen tijd meer om nog een gooi te doen naar de overwinning.

Door het gelijke spel bezet Roda JC nog steeds de twaalfde plaats in de Eerste Divisie. Aanstaande vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Foto: Roda JC Live