Onduidelijkheid over derde ‘vertrekkende’ Roda-aanvaller

Doordat Roda JC recentelijk twee Australische aanvallers aan haar selectie toevoegde, gaf dat de club tevens de mogelijkheid om enkele overbodige spelers naar andere clubs te laten vertrekken. Santiago Palacios en Rigino Cicilia worden verhuurd, terwijl Anco Jansen de overstap lijkt te maken naar het Turkse Boluspor; volgens de speler en Turkse club is de transfer beklonken, maar Roda stelt dat er nog geen overeenkomst bereikt is.

De jonge Mexicaan Palacios werd deze week voor het restant van het seizoen gestald bij provinciegenoot MVV Maastricht; Roda heeft echter wel de mogelijkheid om de aanvaller in de winterstop terug te halen naar Kerkrade, mocht zij dat willen. Cicilia wordt op zijn beurt verhuurd aan RKC Waalwijk, dat net als MVV uitkomt in de Jupiler League. De Kerkradenaren zijn wel met de Waalwijkers overeengekomen dat de door Roda zelf opgeleide centrumspits aanstaande zondag nog met de geel-zwarten meereist voor het uitduel bij AZ, om daarna bij zijn tijdelijke broodheer aan te sluiten.

Rondom de overgang van Anco Jansen naar Boluspor heerst een hoop meer onduidelijkheid. Een vertrek van de geboren Zwollenaar naar de club die uitkomt op het tweede Turkse niveau hangt weliswaar al een tijdje in de lucht, maar een officiële bevestiging werd tot op heden vanuit Roda JC nog niet naar buiten gebracht; dit in tegenstelling tot Boluspor en een twitterende Jansen (@AncoJansen), die beide melden dat de aanvaller een tweejarig contract heeft ondertekend. Roda ontkent bij monde van haar woordvoerder ten stelligste dat de transfer daadwerkelijk beklonken is en verwacht Jansen vanavond nog in het Parkstad Limburg Stadion. De speler trainde deze week al mee bij de Turkse club en was eerder vandaag niet te bereiken door Roda, dat stelt dat hij zich vandaag gewoon had moeten melden in Kerkrade. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Header: Pro Shots