Onmachtig Roda hekkensluiter na twee benutte strafschoppen

In de Nijmeegse Goffert heeft Roda JC een volgende tik te verwerken gekregen. De ploeg van Anastasiou creëerde tegen NEC geen grote kansen en incasseerde twee benutte strafschoppen van Breinburg: 2-0. De Limburgers staan nu laatste op de ranglijst.

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg: NEC zocht de aanval en kreeg na zo’n zeven minuten de ultieme gelegenheid om de score te openen; een onhandige overtreding van Daryl Werker leverde immers een strafschop op. NEC-aanvoerder Breinburg pakte het cadeautje dankbaar uit en zette daarmee de 1-0 op het bord. Na die openingstreffer kwam het initiatief in handen van Roda JC, dat met het balbezit echter weinig concreet gevaar kon stichten. Spits Papazoglou kreeg een aantal kansjes, maar kon het NEC-doelman Delle niet écht lastig maken. Aan de overkant had Rayhi ervoor kunnen zorgen dat Larsson de 2-0 kon binnenschieten, maar de buitenspeler ging voor eigen succes en stuitte op Van Leer.

Ook in het begin van de tweede helft sloeg NEC zonder groots te spelen haar slag, en opnieuw deed het dat via een strafschop. Er was licht fysiek contact tussen Frederic Ananou, die Daryl Werker in de rust verving, en NEC-youngster Ferdi Kadioglu, waarbij laatstgenoemde dusdanig gewillig naar de grond ging dat scheidsrechter Van de Graaf er een strafschop in zag. Opnieuw was het Breinburg die het buitenkansje verzilverde: 2-0. Roda leek niet lang daarna terug in de wedstrijd te komen, ware het niet dat Delle Kum’s kopbal uit de hoek sloeg. Van Leer deed hetzelfde bij een vrije trap van Formitschow. Roda zocht met invaller Schahin in de ploeg naar een aansluitingstreffer, maar een gebrek aan tempo en ideeën weerhield de manschappen van Anastasiou van grote mogelijkheden.

Door de nederlaag zakt Roda JC op doelsaldo naar plek 18 op de ranglijst, met evenveel punten als Go Ahead Eagles, dat vandaag een punt pakte bij Excelsior. Datzelfde Excelsior is volgende week de tegenstander in Kerkrade de tegenstander in een zespuntenduel.

Foto: Roda JC Live