Onnodige nederlaag voor Roda JC in Almere

Tegen Almere City FC heeft Roda JC onnodig punten laten liggen. In het Yanmar Stadion was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Namens de Kerkradenaren scoorde Ted van de Pavert.

Om aan te haken bij de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie was een overwinning noodzakelijk. Op dat resultaat mikte Jurgen Streppel met Romano Postema, Phil Sieben en Ted van de Pavert in de basiself. Dat ging ten koste van Guus Joppen, Teun Bijleveld en Lennerd Daneels, maar ook met de nieuwelingen kwam Roda JC prima uit de startblokken. De Kerkradenaren hadden behoorlijk wat balbezit en hielden Almere aardig in de tang, maar kwamen niet tot grote kansen.

Zoals wel vaker dit seizoen, kwam Roda vervolgens redelijk uit het niets op achterstand. Na knullig balverlies van Terrence Douglas stoomde Almere op over de rechterkant. De inzet van Lance Duijvestijn werd vervolgens matig verwerkt door Moritz Nicolas en Boyd Reith, waarna Duijvestijn in tweede instantie raak schoot. Nog geen drie minuten later herstelde Van de Pavert de schade, door uit een vrije trap van Bryan Limbombe de 1-1 binnen te koppen. Doelman Nordin Bakker zag er daar op zijn beurt slecht uit.

Vervolgens ontpopte zich een schaakspel tussen twee tactisch behoorlijk goed georganiseerde teams. Zowel Almere als Roda hadden gedurende lange fases balbezit, maar wisten nauwelijks door de verdediging van de tegenstander heen te breken. De spaarzame kansen werden vervolgens ook nog eens niet benut, bijvoorbeeld door Dylan Vente, die van dichtbij recht op Bakker kopte. Daarmee liet de spits Roda’s grootste kans op 1-2 liggen.

Een vaste voetbalwet zegt dan dat de treffer uiteindelijk aan de andere kant valt, en dat gebeurde ook. Na een vrije trap van de thuisploeg belandde de bal aan de linkerkant. Na uitglijden van Reith gaf Almere de bal voor op Thomas Poll, die in twee pogingen Almere op voorsprong wist te zetten. Ook daar zag doelman Nicolas er niet goed uit.

Tot een slotoffensief van Roda JC kwam het vervolgens maar half. De Kerkradenaren drongen wel aan, maar creëerden geen grote kansen meer. Zo leverden 93 minuten voetbal, waarin Alex Pastoor nog de rode kaart kreeg wegens aanmerkingen op scheidsrechter Joey Kooij, nul punten op voor Roda.

Foto: Roda JC Live