Strijd tussen Noord en Zuid prooi voor Roda JC: 4-1

Roda JC heeft de Limburgse tweestrijd met VVV-Venlo in zijn voordeel beslecht. De thuisploeg maakte na rust het verschil, want toen liep Roda uit van 1-1 naar 4-1.

Jurgen Streppel had opnieuw de nodige wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Met Lennerd Daneels en Teun Bijleveld, maar zonder Lennard Hartjes en Phil Sieben, kwam Roda JC matig uit de startblokken. Na negen minuten kwam de ploeg op achterstand, inmiddels welhaast een handelsmerk van de Kerkradenaren. Uit een hoekschop kopte Sven Braken de Venlonaren op voorsprong.

Gelukkig voor Roda JC liet de gelijkmaker ditmaal niet lang op zich wachten. Nog geen vijf minuten later was het Romano Postema, die na een vlotte aanval de 1-1 op het bord zette. De assist kwam van Dylan Vente. In de eerste helft ontvouwde zich vervolgens een gelijkopgaande wedstrijd. De thuisploeg zocht naarstig naar ruimte achter de Venlose defensie, terwijl VVV met name uit standaardsituaties gevaarlijk kon worden. Teun Bijleveld kwam goed weg, toen hij van scheidsrechter Marc Nagtegaal voor twee identieke overtredingen slechts één gele kaart kreeg.

In de tweede helft namen de Kerkradenaren, met Hartjes in plaats van Bijleveld, het heft steeds meer in handen. Dat leidde uiteindelijk na ruim een uur spelen tot de verdiende 2-1, die op zeer fraaie wijze viel. Vente wist met een halve omhaal een corner ineens tegen de touwen te schieten. Vervolgens liep Roda binnen tien minuten uit naar 4-1, door een penalty van Vente, die bij de vierde treffer een panklare assist leverde op Bryan Limbombe. De Belg kopte tegendraads in en stelde daarmee de eindstand vast.

In het restant kwam Roda JC namelijk niet meer noemenswaardig in de problemen, al was VVV-Venlo kort voor tijd nog dichtbij een tweede doelpunt via een kopbal. Doelman Moritz Nicolas tikte die bal echter keurig over.

Foto: Roda JC Live